Redakce ProSvět.cz
29 listopadu, 2018

Domácí mini hamburgery z hovězího masa si můžete připravit k večeři, nebo jimi překvapit hosty, které si pozvete na návštěvu. Jen málokdo by odolal hamburgeru, natož pak domácímu připravenému s láskou.

Recept na domácí mini hamburgery z hovězího masa si určitě někde uložte, protože jakmile jej jednou vyzkoušíte, budete se k němu pořád vracet. Za to dám ruku do ohně!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • cibuli
  • 6 plátků sýra (eidam, gouda nebo čedar)
  • 500 h mletého hovězího masa
  • 16 bulek na hamburgery
  • hrníček strouhanky
  • sůl a pepř
  • koření dle chuti na případné dochucení masa

Jak postupovat při přípravě?

  1. V míse smíchejte mleté hovězí maso, které osolte a opepřete podle chuti. Pokud chcete, můžete do masa zamíchat oblíbené koření.
  2. Přidejte strouhanku, na jemno nakrájenou cibuli a všechny suroviny dobře promíchejte, aby se vám spojily.
  3. Plech si vyložte pečicím papírem a z masa na něm vytvarujte jednu velkou placku.
  4. Plech i s masem vložte do trouby a pečte na 20 °C cca 30 minut.
  5. Na opečené maso naskládejte plátky sýra a vraťte zpátky do trouby ještě na 2 minuty. Sýr se krásně rozteče.
  6. Po upečení stačí maso nakrájet na požadované množství kostiček, ty vložit do bulek a dochutit vším, co máte rádi: rajčata, salátek, kečup, hořčice atd.

Věřím, že vám domácí mini hamburgery z hovězího masa zachutnají a budete si je připravovat pravidelně.

Sdílejte článek