Domácí Pikao – nebo Salko

Domácí Pikao je skvělé pro ty, kteří rádi mlsají. Honí-li vás chuť na něco sladkého, nemusíte už utrácet tolik vydřené penízky. Vyrobte si domácí Pikao, je stejně dobré (ne-li lepší), jako to kupované a navíc ušetří vaši peněženku. Kakaové Pikao je pochoutkou, na které jsme často mlsali jako děti a občas si ji někteří z nás ještě dopřejí nyní jako skvělou pochoutku.

Reklama

Ingredience

  • 600 ml mléka,
  • 200 g cukru,
  • 40 g másla,
  • 50 g kakaa.

Příprava

  1. Do hrnce vysypeme cukru, nakrájené máslo a zalijeme to mlékem.
  2. Zahřejeme. Směs se nikdy nesmí vařit, takže ji udržujeme pod bodem varu.
  3. Takto zahříváme asi 40 minut.
  4. Tímto způsobem vytvoříme Salko. Pokud to bylo naším cílem, můžeme již nyní odstavit.
  5. Pokud chceme Pikao, musíme do směsi ještě zašlehat kakao. Snažte se šlehat tak dlouho, dokud se nezbavíte všech hrudek.

Zvolte si kvalitní ingredience – kvalitní máslo i kvalitní kakao. Jak vidíte, seznam surovin není dlouhý, takže nekvalitní kakao může negativně ovlivnit chuť vašeho výsledného produktu.

Reklama