Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 2 mrkve, nastrouhané
- 2 lžíce olivového oleje
- 800 g krátce vařených rajčat (nebo rajčatového pyré)
- 200 ml červeného vína
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalku
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 400 g špaget
- Parmezán na posypání
Postup:
- Příprava Základu:Rozehřejte olivový olej v hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezačnou vonět. Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nezíská hnědou barvu.
- Přidání Zeleniny:Přidejte nastrouhané mrkve a smažte, dokud nezměknou. Nyní přidejte krátce vařená rajčata nebo rajčatové pyré. Zamíchejte a přidejte červené víno.
- Ochucení:Přidejte oregáno, bazalku, sůl a černý pepř podle chuti. Zamíchejte a nechte omáčku vařit na nízkém plameni po dobu alespoň 30 minut, aby se všechny chutě dobře propojily.
- Vaření Špaget:Vařte špagety v osolené vodě dle pokynů na balení. Až budou al dente, slijte vodu.
- Servírování:Na talíři nebo hlubokém talíři podávejte vařené špagety, na ně naložte š generous porci boloňské omáčky. Na vrch posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Reklama