Domácí směs na boloňské špagety, kterou budete dělat znovu a znovu

Ingredience:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 800 g krátce vařených rajčat (nebo rajčatového pyré)
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • 400 g špaget
  • Parmezán na posypání
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava Základu:Rozehřejte olivový olej v hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezačnou vonět. Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nezíská hnědou barvu.
  2. Přidání Zeleniny:Přidejte nastrouhané mrkve a smažte, dokud nezměknou. Nyní přidejte krátce vařená rajčata nebo rajčatové pyré. Zamíchejte a přidejte červené víno.
  3. Ochucení:Přidejte oregáno, bazalku, sůl a černý pepř podle chuti. Zamíchejte a nechte omáčku vařit na nízkém plameni po dobu alespoň 30 minut, aby se všechny chutě dobře propojily.
  4. Vaření Špaget:Vařte špagety v osolené vodě dle pokynů na balení. Až budou al dente, slijte vodu.
  5. Servírování:Na talíři nebo hlubokém talíři podávejte vařené špagety, na ně naložte š generous porci boloňské omáčky. Na vrch posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.