800 g krátce vařených rajčat (nebo rajčatového pyré)
200 ml červeného vína
1 lžička sušeného oregána
1 lžička sušeného bazalku
Sůl a černý pepř podle chuti
400 g špaget
Parmezán na posypání
Postup:
Příprava Základu:Rozehřejte olivový olej v hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezačnou vonět. Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nezíská hnědou barvu.
Přidání Zeleniny:Přidejte nastrouhané mrkve a smažte, dokud nezměknou. Nyní přidejte krátce vařená rajčata nebo rajčatové pyré. Zamíchejte a přidejte červené víno.
Ochucení:Přidejte oregáno, bazalku, sůl a černý pepř podle chuti. Zamíchejte a nechte omáčku vařit na nízkém plameni po dobu alespoň 30 minut, aby se všechny chutě dobře propojily.
Vaření Špaget:Vařte špagety v osolené vodě dle pokynů na balení. Až budou al dente, slijte vodu.
Servírování:Na talíři nebo hlubokém talíři podávejte vařené špagety, na ně naložte š generous porci boloňské omáčky. Na vrch posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.