Ptáte se, proč byste si měli vyrábět své vlastní tatranky, když ty kupované jsou tak levné? Vlastní tatranky si můžete připravit ještě levněji , a to bez použití různých chemikálií a náhražek čokolád a kdoví čeho ještě. Vše, co potřebujete je 6 ingrediencí a jedna hodina vašeho času na přípravu. Uvidíte, že domácí tatranky budou jíst i ti, kteří klasické tatranky nejí – jsou totiž mnohem lepší. I když se vám třeba nepodaří dodržet přesný obdélníčkový tvar, nebuďte z toho smutní. Vždyť drobné nedostatky jsou jen ukázkou toho, že tatranky jsou domácí!
Reklama
Ingredience
- 250 g cukru krystal,
- 250 g másla,
- 3 lžíce solamylu,
- 80 g kakaa,
- 100 g ořechů (nejlépe mletých),
- 1 balení salko,
- 2 balení dortových oplatků.
Příprava:
Velice jednoduchá příprava spočívá v následujících krocích:
- Cukr, máslo, salko, kakao, ořechy a solamyl smíchejte v hrnci (nejlépe v takovém, který se nepřipaluje). Pomalu zahřívejte za stálého míchání.
- Vše se spojí v hustší tmavě hnědý krém.
- Na menší plech si dejte pečící papír a první plát oplatky.
- Tímto krémem potřete první oplatku a přiklopíte ji druhou oplatkou. Opět potřete krémem a přiklopíte oplatkou. Celkem potřete 4 oplatky, nahoře bude jedna nepotřená oplatka (použijeme tedy 5 plátků oplatky).
- Přikryjte pečícím papírem a nahoru postavte třeba pytlík s moukou, nebo něco těžšího, co zrovna máte v lednici. Oplatky tak zbavíte vzduchových bublin a vylisujete.
- Nechte přes noc ztuhnout.
- Druhý den oplatky nakrájíte na kousky o velikosti klasických oplatek.
- Okraje oplatek můžete namočit v čokoládě a případně ještě posypat zdobením – nebo taky ne. Jak chcete. Dobrou chuť!
Reklama