Domácí tatranky vás vyjdou levněji, než ty kupované!

Ptáte se, proč byste si měli vyrábět své vlastní tatranky, když ty kupované jsou tak levné? Vlastní tatranky si můžete připravit ještě levněji , a to bez použití různých chemikálií a náhražek čokolád a kdoví čeho ještě. Vše, co potřebujete je 6 ingrediencí a jedna hodina vašeho času na přípravu. Uvidíte, že domácí tatranky budou jíst i ti, kteří klasické tatranky nejí – jsou totiž mnohem lepší. I když se vám třeba nepodaří dodržet přesný obdélníčkový tvar, nebuďte z toho smutní. Vždyť drobné nedostatky jsou jen ukázkou toho, že tatranky jsou domácí!

Ingredience

  • 250 g cukru krystal,
  • 250 g másla,
  • 3 lžíce solamylu,
  • 80 g kakaa,
  • 100 g ořechů (nejlépe mletých),
  • 1 balení salko,
  • 2 balení dortových oplatků.

Příprava:

Velice jednoduchá příprava spočívá v následujících krocích:

  1. Cukr, máslo, salko, kakao, ořechy a solamyl smíchejte v hrnci (nejlépe v takovém, který se nepřipaluje). Pomalu zahřívejte za stálého míchání.
  2. Vše se spojí v hustší tmavě hnědý krém.
  3. Na menší plech si dejte pečící papír a první plát oplatky.
  4. Tímto krémem potřete první oplatku a přiklopíte ji druhou oplatkou. Opět potřete krémem a přiklopíte oplatkou. Celkem potřete 4 oplatky, nahoře bude jedna nepotřená oplatka (použijeme tedy 5 plátků oplatky).
  5. Přikryjte pečícím papírem a nahoru postavte třeba pytlík s moukou, nebo něco těžšího, co zrovna máte v lednici. Oplatky tak zbavíte vzduchových bublin a vylisujete.
  6. Nechte přes noc ztuhnout.
  7. Druhý den oplatky nakrájíte na kousky o velikosti klasických oplatek.
  8. Okraje oplatek můžete namočit v čokoládě a případně ještě posypat zdobením – nebo taky ne. Jak chcete. Dobrou chuť!

Čtěte také: Jedním slovem dokonalá: šlehačková bábovka, se kterou každému vyrazíte dech