O původ lahodného zákusku se mnozí doslova perou. Faktem však je, že k nám přišel z exotické Jižní Ameriky. Právě v ní se nejvíce ozývají hlasy Mexičanů, podle kterých nese zákusek jejich původní recepturu. Zahanbit se ale nedají ani v Nikaragui. Ať je již zákusek z kterékoliv země, jeho největší devizou je fenomenální chuť a jednoduchá příprava. Utíkejte ho vyzkoušet a nebudete litovat.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 5 vajec
- 200 g krystalového cukru
- 160 g polohrubé mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 20 g másla
- 200 ml kondenzovaného mléka
- 400 g sušeného mléka
- 275 ml smetany
- 2 PL moučkového cukru
- 3 PL kondenzovaného mléka
Jak na to?
Jako první oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se 100 g krystalového cukru. V druhé misce vyšlehejte žloutky se zbývajícími 100 g krystalového cukru. Do žloutků pomalu přidávejte mouku a vanilkový cukr. Stále šlehejte. Do vyšlehaného žlutého těsta přidejte bílky a ručně promíchejte. Plech si vymažte máslem a vysypte moukou. Vylijte na něj těsto a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 20-25 minut, pokud bude těsto ještě uvnitř syrové, přidejte minuty podle potřeby.
Náš tip! Do těsta můžete přidat kakaový prášek, pokud ho chcete mít čokoládové.
Mezitím si připravte krém. V misce si smíchejte všechny tři druhy mléka v takovémto množství – tedy 200 ml kondenzovaného mléka, 400 g sušeného mléka a 200 ml smetany. Vše spolu vyšlehejte šlehačem a dostanete přibližně 800 g tužšího krému.
V jiné misce si vyšlehejte zbylých 75 ml smetany se třemi lžícemi kondenzovaného mléka a práškovým cukrem.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Po upečení nechte těsto mírně vychladnout a vidličkou ho dobře propíchejte. Dírky by měly být větší a blízko u sebe. Potom vylijte na těsto krém, přikryjte plech alobalem a nechte ho ztuhnout přes noc v chladničce. Podávejte nakrájené na kostičky s čerstvým ovocem a čerstvou neslazenou šlehačkou. Bude Vám chutnat fantasticky.
Přejeme dobrou chuť!