Toto je důvod, proč moje babička z každého vysušeného těsta vyrobí mistrovské dílo! Konečně mi prozradila své tajemství!

O původ lahodného zákusku se mnozí doslova perou. Faktem však je, že k nám přišel z exotické Jižní Ameriky. Právě v ní se nejvíce ozývají hlasy Mexičanů, podle kterých nese zákusek jejich původní recepturu. Zahanbit se ale nedají ani v Nikaragui. Ať je již zákusek z kterékoliv země, jeho největší devizou je fenomenální chuť a jednoduchá příprava. Utíkejte ho vyzkoušet a nebudete litovat.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 5 vajec
  • 200 g krystalového cukru
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 20 g másla
  • 200 ml kondenzovaného mléka
  • 400 g sušeného mléka
  • 275 ml smetany
  • 2 PL moučkového cukru
  • 3 PL kondenzovaného mléka

Jak na to?

Jako první oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se 100 g krystalového cukru. V druhé misce vyšlehejte žloutky se zbývajícími 100 g krystalového cukru. Do žloutků pomalu přidávejte mouku a vanilkový cukr. Stále šlehejte. Do vyšlehaného žlutého těsta přidejte bílky a ručně promíchejte. Plech si vymažte máslem a vysypte moukou. Vylijte na něj těsto a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 20-25 minut, pokud bude těsto ještě uvnitř syrové, přidejte minuty podle potřeby.

Náš tip! Do těsta můžete přidat kakaový prášek, pokud ho chcete mít čokoládové.

Čtěte také: Sýrové bochánky, do kterých můžete přidat i škvarky. Určitě si je zamilujete

Mezitím si připravte krém. V misce si smíchejte všechny tři druhy mléka v takovémto množství – tedy 200 ml kondenzovaného mléka, 400 g sušeného mléka a 200 ml smetany. Vše spolu vyšlehejte šlehačem a dostanete přibližně 800 g tužšího krému.

V jiné misce si vyšlehejte zbylých 75 ml smetany se třemi lžícemi kondenzovaného mléka a práškovým cukrem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Po upečení nechte těsto mírně vychladnout a vidličkou ho dobře propíchejte. Dírky by měly být větší a blízko u sebe. Potom vylijte na těsto krém, přikryjte plech alobalem a nechte ho ztuhnout přes noc v chladničce. Podávejte nakrájené na kostičky s čerstvým ovocem a čerstvou neslazenou šlehačkou. Bude Vám chutnat fantasticky.

Přejeme dobrou chuť!