Dvoubarevný metro dort je úžasná klasika pro všechny

Metro patří mezi nejoblíbenější dezerty u všech Čechů. Najdete ho v každé cukrárně, ale můžete si něco hodně podobného připravit také doma. Dvoubarevný dezert je skvělou možností, jak si osladit ráno nebo odpoledne u kávy. Dobrý a krásný dezert bude také ideální pro všechny návštěvy, kterým budete chtít udělat radost. Navíc vás nebude stát téměř nic.

Reklama

Co budete potřebovat?

Pár základních ingrediencí vám úplně stačí na to, abyste oslnili své hosty. Dvoubarevný dezert bude mít velký úspěch. Navíc je jeho příprava mnohem jednodušší, než si myslíte. Nenechte se zastrašit počtem ingrediencí, protože to dáte dohromady velmi rychle a levně. Podívejte se, co budete potřebovat na výrobu těsta:

  • vejce – 5 ks,
  • cukr – 26 dkg,
  • vlažná voda – 1 ½ dl,
  • olej – 1 ½ dl,
  • mouka – 26 dkg,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • kakaový prášek – 2 lžíce.

Krém:

  • vanilkový pudink – 1 balíček,
  • mléko – 3 dl,
  • máslo – 20 dkg,
  • moučkový cukr – 20 dkg.

Čokoládová poleva:

Reklama
  • poleva z mléčné čokolády – 20 dkg,
  • máslo – 10 dkg,
  • moučkový cukr – 4 lžíce,
  • mléko – 4 lžíce.

Pracovní postup

Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem. Všechny ostatní ingredience přidávejte do směsi postupně. Celou směs vyšlehejte, dokud nebude směs hladká. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zapracujte ručním šlehačem. Rozdělte těsto na dvě stejné poloviny a do jedné přidejte kakao. Každou část nalijte do jedné formy na biskupský chlebíček. Těsto nechte vychladnout a nakrájejte na plátky. Barvy prostřídejte, abyste získali dvoubarevný dezert.

egyszerugyorsreceptek.com

Pudink uvařte v mléce. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěnu a přidejte do pudinku (ne horkého). Důkladně promíchejte a vložte na 30 minut do lednice. Na čokoládovou polevu rozpusťte všechny suroviny ve vodní lázni, důkladně promíchejte. Krém naneste mezi jednotlivé plátky těsta. Nakonec všechno zalijte rozpuštěnou čokoládou a vložte do lednice. Čokoládová poleva bude krásně křupavá a všechno pod ní dokonale sladké a jemné. Dobrou chuť!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Reklama