Řekněme si na rovinu, kupovaná zmrzlina nikdy není to, co domácí. Obzvláště nyní v létě více dbáme na to, co konzumujeme. Zejména pak, pokud se to týká mléčných výrobků. Domácí zmrzlina z dýně je tou nejlepší možnou variantou k osvěžení a zároveň lahodným pamlskem po obědě. Vyzkoušejte a neprohloupíte!
Co budete potřebovat?
- 250 g oranžového, nebo žlutého melounu
- 220 ml smetany
- 30-50 ml kondenzovaného mléka
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Smetanu si vyšlehejte do tuha, přilijte kondenzované mléko a ještě jednou dobře prošlehejte, aby se chutě spojily.
Meloun očistěte od kůry a odstraňte jadérka, dužinu nakrájejte na menší kousky a pomixujte v mixéru. Melounové pyré přidejte do smetany s šálkem a ještě jednou spolu dobře prošlehejte.
Potom dejte do uzavíratelné misky a vložte do mrazničky. Zmrzlinu každé 3-4 hodiny lžící promíchejte, aby nevznikly ledové krystalky a konzistence byla jednotná. Když zmrzlina celkem zamrzne, můžete ji podávat.
Přejeme dobrou chuť!