Fajnová melounová zmrzlina hotová už za 5 minut! Vypadá skvěle, no chutná ještě lépe!

Řekněme si na rovinu, kupovaná zmrzlina nikdy není to, co domácí. Obzvláště nyní v létě více dbáme na to, co konzumujeme. Zejména pak, pokud se to týká mléčných výrobků. Domácí zmrzlina z dýně je tou nejlepší možnou variantou k osvěžení a zároveň lahodným pamlskem po obědě. Vyzkoušejte a neprohloupíte!

Co budete potřebovat?

  • 250 g oranžového, nebo žlutého melounu
  • 220 ml smetany
  • 30-50 ml kondenzovaného mléka

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Smetanu si vyšlehejte do tuha, přilijte kondenzované mléko a ještě jednou dobře prošlehejte, aby se chutě spojily.

Meloun očistěte od kůry a odstraňte jadérka, dužinu nakrájejte na menší kousky a pomixujte v mixéru. Melounové pyré přidejte do smetany s šálkem a ještě jednou spolu dobře prošlehejte.

Čtěte také: Jeho otec zemřel a o 8 měsíců později se v jeho hrobě našla tajemná krabička: Když se k ní dítě přiblíží a otevře ji, stane se neuvěřitelná věc!

Potom dejte do uzavíratelné misky a vložte do mrazničky. Zmrzlinu každé 3-4 hodiny lžící promíchejte, aby nevznikly ledové krystalky a konzistence byla jednotná. Když zmrzlina celkem zamrzne, můžete ji podávat.

Přejeme dobrou chuť!