I Vy milujete ty jemné koláčky z cukráren, kde se kombinuje nakyslé a ostré aroma višní spolu s jemným sladkým tvarohem? Je úžasné o nich už jen mluvit, natož zadržet sliny, které se sbíhají. Abyste nemuseli jen snít, přinášíme Vám recept, díky kterému si budete na tvarohovo-višňových dortíkách pochutnávat už i doma.
Co budeme potřebovat
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 150 g krystalového cukru
- 35 g kakaa
- 1 vajíčko
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
Na náplň:
- 700 g konzervovaných višní (nebo třešní)
- 100 g moučkového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 3 vajíčka
- 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 500 g jemného tvarohu
- špetku soli
Jak na to?
Máslo pokojové teploty utřeme s vejcem a cukrem, dokud nevznikne krémová směs. Potom přidáme kakaový prášek a mouku a rukou vypracujeme tuhé těsto. Dortovou formu o průměru cca 26 cm si vymažeme trochou másla a těsto prsty vyformujeme po jejím dně i po okrajích. Na okraji nám stačí těsto potáhnout do výšky cca 4 cm.
Nádivku si vymícháme jednoduše. Smícháme cukr, vanilkový cukr, vajíčka a citrónovou šťávu. Přidáme pudink a tvaroh, a ručním mixérem důkladně vypracujeme krémovou směs. Nakonec do směsi přimícháme višně nebo třešně. Nádivku pak nalijeme do formy vyložené těstem.
Dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 50-60 minut.
Přejeme dobrou chuť!