Famózní višňový cheescake: Když mi babička pověděla, že má v mrazničce višně, bylo rozhodnuto! Upekli jsme čerstvý krémový koláč, který chutnal celé rodině!

I Vy milujete ty jemné koláčky z cukráren, kde se kombinuje nakyslé a ostré aroma višní spolu s jemným sladkým tvarohem? Je úžasné o nich už jen mluvit, natož zadržet sliny, které se sbíhají. Abyste nemuseli jen snít, přinášíme Vám recept, díky kterému si budete na tvarohovo-višňových dortíkách pochutnávat už i doma.

Co budeme potřebovat

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 150 g krystalového cukru
  • 35 g kakaa
  • 1 vajíčko
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva

Na náplň:

Čtěte také: Stovky let stará Tibetská metoda: tvar vašeho obličeje odhalí, co jste zač a co všechno vás v životě čeká

  • 700 g konzervovaných višní (nebo třešní)
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 500 g jemného tvarohu
  • špetku soli

Jak na to?

Máslo pokojové teploty utřeme s vejcem a cukrem, dokud nevznikne krémová směs. Potom přidáme kakaový prášek a mouku a rukou vypracujeme tuhé těsto. Dortovou formu o průměru cca 26 cm si vymažeme trochou másla a těsto prsty vyformujeme po jejím dně i po okrajích. Na okraji nám stačí těsto potáhnout do výšky cca 4 cm.

Nádivku si vymícháme jednoduše. Smícháme cukr, vanilkový cukr, vajíčka a citrónovou šťávu. Přidáme pudink a tvaroh, a ručním mixérem důkladně vypracujeme krémovou směs. Nakonec do směsi přimícháme višně nebo třešně. Nádivku pak nalijeme do formy vyložené těstem.

Dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 50-60 minut.

Přejeme dobrou chuť!