Jahodová bublanina je jednou z alternativ tohoto oblíbeného jednoduchého moučníku, který si zpravidla spojujeme se sezonou, kdy máme spoustu chutného a čerstvého ovoce. U nás doma jsme si jahodovou bublaninu velmi oblíbili a s chutí si ji připravujeme nejen v sezoně, ale klidně i během celého roku.
Reklama
Jahodová bublanina určitě okouzlí i vás. Je nenáročná na suroviny a rychlá na přípravu, takže věřím, že si s tímto receptem dokáže poradit i ten, který se v kuchyni s vařečkou v ruce objevuje jen jednou za čas.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 50 g čokolády
- 2 vajíčka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 bílý jogurt
- 2 hrníčky hladké mouky
- 2 hrníčky jahod
- 1/1 hrníčku oleje
- 1/2 hrníčku cukru krupice
Jak postupovat při přípravě?
- Do misky dejte krupicový a vanilkový cukr a společně se dvěma žloutky ušlehejte.
- Do směsi postupně přidávejte bílý jogurt, hladkou mouku, prášek do pečiva a olej.
- Šlehejte do chvíle, než vytvoříte hladké těsto.
- Poté do něho přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a promíchejte.
- Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
- Na těsto poklaďte jahody nakrájené na poloviny.
- Plech s těstem a ovocem vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 30-35 minut.
- Po upečení vyjměte z trouby a nechte 10 minut chladnout.
- Posypejte moučkovým cukrem.
Jahodová bublanina je klasika, na kterou doma nedáme dopustit. Čerstvá je úplně nejlepší a pokaždé během chvíle celá zmizí z plechu!
Reklama