Fantastická jahodová bublanina, která se doslova rozplývá na jazyku -
Menu

Fantastická jahodová bublanina, která se doslova rozplývá na jazyku

Jahodová bublanina je jednou z alternativ tohoto oblíbeného jednoduchého moučníku, který si zpravidla spojujeme se sezonou, kdy máme spoustu chutného a čerstvého ovoce. U nás doma jsme si jahodovou bublaninu velmi oblíbili a s chutí si ji připravujeme nejen v sezoně, ale klidně i během celého roku.

Jahodová bublanina určitě okouzlí i vás. Je nenáročná na suroviny a rychlá na přípravu, takže věřím, že si s tímto receptem dokáže poradit i ten, který se v kuchyni s vařečkou v ruce objevuje jen jednou za čas.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 50 g čokolády
  • 2 vajíčka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 bílý jogurt
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 2 hrníčky jahod
  • 1/1 hrníčku oleje
  • 1/2 hrníčku cukru krupice

Jak postupovat při přípravě?

  1. Do misky dejte krupicový a vanilkový cukr a společně se dvěma žloutky ušlehejte.
  2. Do směsi postupně přidávejte bílý jogurt, hladkou mouku, prášek do pečiva a olej.
  3. Šlehejte do chvíle, než vytvoříte hladké těsto.
  4. Poté do něho přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a promíchejte.
  5. Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
  6. Na těsto poklaďte jahody nakrájené na poloviny.
  7. Plech s těstem a ovocem vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 30-35 minut.
  8. Po upečení vyjměte z trouby a nechte 10 minut chladnout.
  9. Posypejte moučkovým cukrem.

Jahodová bublanina je klasika, na kterou doma nedáme dopustit. Čerstvá je úplně nejlepší a pokaždé během chvíle celá zmizí z plechu!

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nestíháte péct? Máme řešení. Na tento výborný slaný koláč Vám…

Pečete rádi, ale kvůli práci Vám nezbývá čas na pečení? Miluje Vaše rodina koláče, ale kvůli nedostatku času jim je…
RECEPTY

Tohle si zamilujete! Jednoduchý recept na úžasně chutný, zdravý a…

Dort s sebou nese něco honosného a báječného, a často je spojován s narozeninami, oslavami, výročími a jinými podobnými událostmi. Je ovšem…
RECEPTY

Pizza jako od Itala! Základem výborné pizzy je tenké těsto.…

Máte rádi pizzu? Kdo by neměl. Pizza je jedno z nejpopulárnějších jídel na celém světě a jeho obliba stále roste. Když…
RECEPTY

Myslíte si, že okurky se musí nakládat jen do octa?…

Nakládané okurky neboli nakládačky patří mezi poklady české nebo přesněji moravské kuchyně. Především v sychravých zimních dnech dokáží oživit téměř každé…
RECEPTY

Už jste ochutnali srbský koláč? Jeho jemná chuť vás mile…

Důvodů, proč se těšíme na víkend je mnoho. Jedním z nich ale často bývá i jídlo. O víkendu totiž máme více…
RECEPTY

Stačí málo a vykouzlíte skvělé koblihy. V čem jsou tyto…

Máte rádi koblihy? Pak se podívejte na recepty, díky kterým vykouzlíte úsměv na tváři každému. Nikdo nezapomíná na to, jaké…