Obyčejné těsto:
- 3 ks – vejce
- 1 hrnek – kr . cukr
- 1/2 hrnku – vlažná voda
- 1/2 hrnku – olej
- 2 hrnky – polohrubá mouka
- 1 bal . – Prášek do pečiva
- 1 lžíce – kakao
Prošívaná deka:
- 3 ks – vejce
- 1 hrnek – kr. cukr
- 1/2 hrnku – vlažná voda
- 1/2 hrnku – olej
- 2 hrnky – polohrubá mouka
- 1 bal . – Prášek do pečiva
- 1 lžíce – kakao
- 2 bal . – Jemný tvaroh
- 5 lžic – moučkový cukr
- 1 bal . – Vanilkový cukr
- 1 bal . – Vanilkový pudink
- 1 ks – vajíčko
Krém:
- 350 ml – mléko
- 3 lžíce – kr . cukr
Dále budeme potřebovat:
- banány + citronová šťáva
Postup:
1. Použijeme klasický velký plech, který vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Postupně přilijeme vodu, olej a nakonec smíšenou směs mouky , prášku do pečiva a kakaa. Sypkou směs už promícháme jen vařečkou. Těsto šup na plech a do trouby na půl hodinu.
2. Prošívaná deka : Postup je stejný jako při klasickém cestě, jen na vrch cukrářským sáčkem naneseme tvarohový krém ve tvaru mřížky : v misce smícháme tvarohy s vajíčkem, přidáme cukr ( můžete přidat i více, pokud máte rádi velmi sladké ) a vanilkový pudinkový prášek. Pokud nemáte cukrářský sáček, stačí z papíru na pečení udělat trychtýř a rychlými tahy nanést. Pečeme stejně, 180 stupňů cca 30 minut.
3. V mléce rozpustíme cukr, přidáme čokoládový pudink, kukuřičný škrob a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout ( nezapomeňte hrnec zakrýt alobalem, aby se neudělala hrubá kůrka na vrchu ). Pokud zapomenete, po vychladnutí ji sundejte dolů, aby v krému nebyly hrudky.
4. Máslo smícháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících přidáváme vychladlý pudink.
5. Trochu krému naneseme na klasický korpus, poklademe překrojené banány, které natřeme citronovou šťávou, aby banány nezhnědla, naneseme zbývající krém, pěkně uhladíme a na vrch položíme prošívanou deku.
6. Šup do lednice, aby krém ztuhl a můžeme podávat.