Opravdu originální a chutný recept najdete v rustikálních rolnických bramborách pečených v troubě s cibulí, česnekem a kvalitním kořením. Tradiční rumunská kuchyně nabízí množství dobrot, které jsou v naší oblasti zatím necertifikované. Změňte to a posuňte tuto lahůdku dále. Zaslouží si to!
Co budete potřebovat?
- 1 kg brambor
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1 ČL soli
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky mletého tymiánu
- 1 svazek petrželky, nebo kopru
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte je přibližně 15 minut.
Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.
Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly. Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké! Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut.
Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.
Přejeme dobrou chuť!