Opravdu originální a chutný recept najdete v rustikálních rolnických bramborách pečených v troubě s cibulí, česnekem a kvalitním kořením. Tradiční rumunská kuchyně nabízí množství dobrot, které jsou v naší oblasti zatím necertifikované. Změňte to a posuňte tuto lahůdku dále. Zaslouží si to!
Co budete potřebovat?
- 1 kg brambor
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1 ČL soli
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky mletého tymiánu
- 1 svazek petrželky, nebo kopru
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte je přibližně 15 minut.




Přejeme dobrou chuť!