Menu

Fantastické rolnické brambory: Nevěděla jsem, co rodině připravit k večeři, proto jsem se rozhodla pro recept „co kuchyň dá“ a výsledek byl zkrátka úžasný!

Opravdu originální a chutný recept najdete v rustikálních rolnických bramborách pečených v troubě s cibulí, česnekem a kvalitním kořením. Tradiční rumunská kuchyně nabízí množství dobrot, které jsou v naší oblasti zatím necertifikované. Změňte to a posuňte tuto lahůdku dále. Zaslouží si to!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL soli
  • 1 lžičku sladké mleté ​​papriky
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky mletého tymiánu
  • 1 svazek petrželky, nebo kopru

Jak na to?

Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte je přibližně 15 minut.

Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.

Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.

Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly. Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké! Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut.

Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.

Přejeme dobrou chuť!

Líbil se vám článek?

Tisk

Honí vás mlsná? Tohle je rychlovka, se kterou chutě zaženete: smažená kuřecí játra!

RECEPTY
Zatímco pro někoho jsou smažená kuřecí játra dokonalou chuťovkou, pro jiného něco, co by v životě nestrčil do pusy. Pakliže…

Kondenzované mléko nekupujte, připravte si ho doma! Je to jednodušší, nežli byste si mysleli!

RECEPTY
Proč si kondenzované mléko kupovat v obchodě, když si jej můžete připravit svépomocí doma? Lidově nazývané salko bývá nedílnou součástí…

Měkoučká italská bábovka se sušeným ovocem

RECEPTY
Tahle dokonale měkoučká a nádherně slaďoučká italská bábovka je známá po celém světě. Možná jste kolem téhle sladké dobroty pokaždé…

Máme pro vás recept na výborné Polské pečivo, které skoro nikdo nezná a přitom je tak skvělé!

RECEPTY
Polské pečivo neboli "chrizantémy" opravdu zná jen málokdo! A zaručeně touto dobrotou překvapíte například na rodinné sešlosti nebo oslavě narozenin! Většině…

Super rychlý a chutný recept na večeři, který uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky… Chleba ve vajíčku se sýrem a hořčicí!

RECEPTY
Obalovaný chleba ve vajíčku se sýrem a hořčicí... To je zkrátka nápad za všechny prachy! Kdo z Vás si vzpomene…

Milujete Kinder Maxi King? Připravte si ho doma. Máme recept!

RECEPTY
Kinder Maxi King je moje oblíbená sladkost, která mi nesmí chybět v košíku, kdykoli se vydám na nákup. Když do…

Cordon bleu – osvědčená kuřecí klasika!

RECEPTY
Cordon bleu je oblíbená klasika. Můžete si ji připravit jak z kuřecích prsou, tak také z vepřového masa. Jsou to v podstatě řízky,…

Rychlé kuřecí nugetky s citronovou šťávou

RECEPTY
Kuřecí nugetky jsou vždy vděčným pokrmem – jsou rychle hotové a navíc je má rád snad každý. Důležité je, aby…

Dort s arašídy a kokosem, do kterého nepřijde cukr ani mouka: po takovém dezertu nepřiberete!

RECEPTY
Dort s arašídy a kokosem jsem poprvé ochutnala u mojí kamarádky, která je věčná dietářka. Když mi ke kafíčku naservírovala…

Domácí jahodová marmeláda: jednoduchý a rychlý recept, který zvládne úplně každý

Pinterest.com
Dnes jsem si pro vás připravila recept, s jehož pomocí vznikne dokonalá domácí jahodová marmeláda bez cukru. Já jahodový džem…