Fantastické rolnické brambory: Nevěděla jsem, co rodině připravit k večeři, proto jsem se rozhodla pro recept "co kuchyň dá" a výsledek byl zkrátka úžasný! -
Menu

Fantastické rolnické brambory: Nevěděla jsem, co rodině připravit k večeři, proto jsem se rozhodla pro recept „co kuchyň dá“ a výsledek byl zkrátka úžasný!

Opravdu originální a chutný recept najdete v rustikálních rolnických bramborách pečených v troubě s cibulí, česnekem a kvalitním kořením. Tradiční rumunská kuchyně nabízí množství dobrot, které jsou v naší oblasti zatím necertifikované. Změňte to a posuňte tuto lahůdku dále. Zaslouží si to!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL soli
  • 1 lžičku sladké mleté ​​papriky
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky mletého tymiánu
  • 1 svazek petrželky, nebo kopru

Jak na to?

Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte je přibližně 15 minut.

Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.

Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.

Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly. Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké! Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut.

Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.

Přejeme dobrou chuť!

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
RECEPTY

Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…
RECEPTY

Najdete je na zahrádce, stejně jako je můžete koupit ve…

Začátek letních prázdnin se blíží s ním i sezóna nových brambor, které pocházejí od nás, z České republiky a mají podle mnohých…
RECEPTY

Už vás nudí stále stejné úpravy brambor? Pokud ano, zkuste…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Lilkového salátu s cibulí nebudete mít po prvním ochutnání nikdy…

Lidé se v kuchyni všeobecně rádi drží zajetých kolejí a experimentují pouze v případě, že se jim pod ruku dostane nějaký opravdu…
RECEPTY

Neuvěříte, jak chutný a jednoduchý recept se skrývá pod názvem…

Omáčky do tradiční české domácnosti jednoznačně patří a většina rodin si bez nich nedokáže představit podobu jídelníčků. Pokud vás ovšem…