Fantastické rolnické brambory: Nevěděla jsem, co rodině připravit k večeři, proto jsem se rozhodla pro recept „co kuchyň dá“ a výsledek byl zkrátka úžasný!

Opravdu originální a chutný recept najdete v rustikálních rolnických bramborách pečených v troubě s cibulí, česnekem a kvalitním kořením. Tradiční rumunská kuchyně nabízí množství dobrot, které jsou v naší oblasti zatím necertifikované. Změňte to a posuňte tuto lahůdku dále. Zaslouží si to!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL soli
  • 1 lžičku sladké mleté ​​papriky
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky mletého tymiánu
  • 1 svazek petrželky, nebo kopru

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte je přibližně 15 minut.

Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.

Čtěte také: Meloun jsem nakrájela na melé kousky a nechala zmrazit. O pár hodin později vznikla osvěžující pochoutka, kterou si všichni zamilovali!

Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly. Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké! Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut.

Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.

Přejeme dobrou chuť!