Fantastické rolnické brambory: Nevěděla jsem, co rodině připravit k večeři, proto jsem se rozhodla pro recept "co kuchyň dá" a výsledek byl zkrátka úžasný! -
Menu

Fantastické rolnické brambory: Nevěděla jsem, co rodině připravit k večeři, proto jsem se rozhodla pro recept „co kuchyň dá“ a výsledek byl zkrátka úžasný!

Opravdu originální a chutný recept najdete v rustikálních rolnických bramborách pečených v troubě s cibulí, česnekem a kvalitním kořením. Tradiční rumunská kuchyně nabízí množství dobrot, které jsou v naší oblasti zatím necertifikované. Změňte to a posuňte tuto lahůdku dále. Zaslouží si to!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL soli
  • 1 lžičku sladké mleté ​​papriky
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky mletého tymiánu
  • 1 svazek petrželky, nebo kopru

Jak na to?

Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte je přibližně 15 minut.

Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.

Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.

Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly. Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké! Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut.

Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.

Přejeme dobrou chuť!

Líbil se vám článek?

Tisk

Mají vaše děti rády zebry? Překvapte je skvělým zebrovým dezertem! Kombinace bílé a černé bude na talíři skvěle vypadat. A chuť? Ještě zajímavější

RECEPTY
Rádi pečete a zároveň nechce péct stále dokola to samé? Vyzkoušejte náš recept, z výsledku budete mít radost nejen vy, ale…

Neuvěříte, jak chutný a zdravý dezert připravíte za pár minut z banánů. Je jednoduchý a bude ho milovat každý. Navíc podpoříte zdraví každého, kdo ho ochutná

RECEPTY
Všichni to známe, máme tak rádi nejrůznější dezerty a sladké, ale nechce se nám kvůli upečení chutného koláče ke kávě…

Na tento piškotový koláč spotřebujete minimum nádobí. A zároveň si pochutnáte!

RECEPTY
Vždycky jsem ráda pekla a zkoušela stále nové a nové dezerty a moučníky. To, co mě ale nebavilo, je následný…

Tato žena peče zřejmě ty nejdokonalejší dorty, jaké jste kdy viděli! Nespustíte z nich oči

RECEPTY
Ruská cukrářka Olga Noskova se nejprve zamilovala do makróniek, pak přešla k sladkým pěnám, až nakonec skončila u nádherných dortech,…

Nejchutnější pudinkové rohlíky, které upečete jen za 20 minut

RECEPTY
Budeme potřebovat: 440 g hladké mouky 220 g másla 190 g moučkového cukru 1 balení vanilkového Čurku 80 g vanilkového…

Vzpomínáte na úžasné džemy od Vašich babiček? My ano, proto Vám přinášíme tento chutný recept na bylinkovo-jahodový džem!

RECEPTY
Nic se k jahodám nehodí více, než svěží letní bylinky. Použití máty, bazalky a citronů udělá z Vašeho džemu pochoutku,…

Domácí rohlíčky plněné povidly – jemné, vláčné a jako od babičky!

RECEPTY
Domácí rohlíčky plněné povidly mohu doporučit všemi deseti! Jsou opravdu výborné, vláčné a na jazyku se okamžitě rozplývají. Pokud chcete…

10 nejlepších receptů na chutné těstoviny, které umíte rychle připravit,Dobrou chuť !

RECEPTY
1. Zapečený těstovina za pár drobných Budeme potřebovat: 500 g těstoviny, nejlépe kolínka, 150 g salám, 6 vajíček, 150 g…

Čokoládová roláda s pudingem a piškoty: Rychlý dezert bez pečení, na který budete potřebovat jen základní suroviny, které máte doma!

RECEPTY
Rychlé zákusky, které chutnají božsky a přitom stačí jen promíchat pár ingrediencí a dát je ztuhnout do chladu, jsou ty…

7 TOP receptů s kuřecím masem, které jsou úplně na jiné úrovni! Toto je to nejlepší, co můžete doma připravit!

RECEPTY
Kuřecí maso je oblíbené již od nepaměti nejen díky své skvělé chuti, dostupnosti a nízké ceně, ale také díky variabilitě…