Menu

Fantastické rolnické brambory: Nevěděla jsem, co rodině připravit k večeři, proto jsem se rozhodla pro recept „co kuchyň dá“ a výsledek byl zkrátka úžasný!

Opravdu originální a chutný recept najdete v rustikálních rolnických bramborách pečených v troubě s cibulí, česnekem a kvalitním kořením. Tradiční rumunská kuchyně nabízí množství dobrot, které jsou v naší oblasti zatím necertifikované. Změňte to a posuňte tuto lahůdku dále. Zaslouží si to!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL soli
  • 1 lžičku sladké mleté ​​papriky
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky mletého tymiánu
  • 1 svazek petrželky, nebo kopru

Jak na to?

Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte je přibližně 15 minut.

Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.

Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.

Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly. Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké! Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut.

Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.

Přejeme dobrou chuť!

Halušky nemusí být jen klasikou – co takto přidat do nich tavený sýr místo brambor

RECEPTY
Halušky jsou národním jídlem na Slovensku, ale v Čechách je také lidé znají více než dobře. Dnes tu máme vynikající…

Kakaový dortík bude chutnat každému, i když je bez cukru, protože je zdravý a plný ovoce

RECEPTY
Tento dortík, kterým Vám dnes představíme je lahodný a kromě toho si ho každý může dopřát bez výčitek, že přibere,…

Saláty z pekingského zelí – výborně chutnají a navíc jejich konzumací děláme něco pro své zdraví

RECEPTY
Pekingské zelí, které někdo možná zná i pod jménem „petsai“, jak je patrné, pochází z Číny, přičemž poprvé se o něm…

Za méně než hodinu si můžete doma udělat tu nejlepší mozzarellu, jakou jste kdy jedli

RECEPTY
Pokud jste si otevřeli tento recept a čtete tuto větu, znamená to jediné. Prostě milujete sýr a věděli byste ho…

Míří k vám neplánovaná návštěva a vy nemáte, co nabídnout ke kávě? Tento dezert připravíte za pouhých 10 minut a zamiluje si ho každý, kdo ochutná!

RECEPTY
Tuhle kokosovo-rumovou dobrotu si zamiluje opravdu každý! Často se stane, že se vám ozve někdo ze známých a vy nemáte doma, co…

Saláty z pekingského zelí – výborně chutnají a navíc jejich konzumací děláme něco pro své zdraví

RECEPTY
Pekingské zelí, které někdo možná zná i pod jménem „petsai“, jak je patrné, pochází z Číny, přičemž poprvé se o něm…

Vynikající Karlovarské knedlíky podle Zdeňka Pohlreicha – žádné se jim nevyrovnají!

RECEPTY
Tento recept jsem si velice rychle zamilovala hned ze dvou důvodů. Je velmi rychlý a knedlíky jsou opravdu výborné! Už skoro nedělám…

Sálat z těchto 4 ingrediencí vám dokáže zlepšit zrak, zbavit vaše tělo toxinů a mnohé další!

RECEPTY
Každý z nás by měl pečovat o své zdraví, fyzické i mentální. Zdravá výživa je velice důležitá. Pokud se stravujete…

Pravé domácí rohlíky z Moravy – lepší jen těžko najdete v obchodě

RECEPTY
Rohlíky mají rádi zcela jistě všichni a tento recept nemá chybu, protože je to echt pravá česká výroba z Moravy.…

Halušky nemusí být jen klasikou – co takto přidat do nich tavený sýr místo brambor

RECEPTY
Halušky jsou národním jídlem na Slovensku, ale v Čechách je také lidé znají více než dobře. Dnes tu máme vynikající…