Suroviny:
- 250 g bílých fazolí
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje (nebo sádla)
- 50 g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
- 2 cibule, nakrájené na plátky a rozčtvrcené
- 2 papriky bez jadérek, nakrájené na kostičky
- 1 polévková lžíce hladké pšeničné mouky
- 1 polévková lžíce sladké mleté papriky
- 1 klobása, nakrájená na kolečka
- Sůl podle chuti
- 1 špetka sušeného mletého chilli (podle chuti)
- Ocet podle chuti
- 2 polévkové lžíce nasekané petrželky
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 6 polévkových lžíc zakysané smetany (na ozdobení)
Postup:
- Příprava fazolí:
- Fazole dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a povařte. Poté snižte teplotu a vařte, dokud fazole nezměknou. Poté sceděte vodu a fazole nechte stranou.
- Příprava základny:
- Na rozpáleném oleji (nebo sádle) osmažte slaninu v hrnci, dokud nezačne chroupat. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte dozlatova.
- Přidání zeleniny:
- Přidejte nakrájenou papriku a pokračujte v míchání a smažení, dokud paprika nezměkne.
- Přidání koření:
- Přisypte hladkou mouku a sladkou mletou papriku. Míchejte a vařte asi 1-2 minuty, abyste odstranili chuť surové mouky.
- Přidání klobásy:
- Přidejte nakrájenou klobásu a vařte, dokud se nezačne lehce hnědit.
- Přidání fazolí:
- Přidejte vařené bílé fazole do hrnce a dobře promíchejte.
- Nalejte vodu:
- Přidejte dostatek vody tak, aby pokryla fazole a zeleninu. Dochutíme solí, sušeným mletým chilli a octem podle chuti.
- Vaření:
- Vařte polévku asi 20-30 minut na středním plameni, dokud chutě nezapadnou dohromady.
- Přidání aromatických ingrediencí:
- Přidejte nasekanou petrželku a rozdrcený česnek. Míchejte a vařte ještě několik minut.
- Podávání:
- Polévku rozdělte do mís a každou porci ozdobte lžící zakysané smetany.
Vaše fazolová polévka s chilli a klobásou je připravena k podávání! Těšte se na bohaté a chutné jídlo plné aromatických koření.
Reklama
Reklama