S příchodem jara nám v zahrádkách začínají vyrůstat chutné plody přírody. Mezi němi mimo jiné jsou i oblíbené křupavé ředkvičky. Připravte si (nejen) z ní svěží jarní salát, který je plný vitamínů a netradičních kombinací chutí, které Vás zaručeně osloví. Navíc svou barevností zaujme každého, kdo si potrpí na dobře vypadající jídlo.
Neobvyklý salát se určitě stane Vaším favoritem. Příprava je jednoduchá a chuť neodolatelná. Navíc je doplněn chutným „dresinkem“, který mu dodává ten pravý šmrnc. Výborně se hodí jako příloha k jídlu, je zdravou verzí večeře nebo zajímavým doplňkem grilovaček, které díky počasí pomaličku začínají.
Co budete potřebovat
- 2 svazky ředkviček
- 1 stonek kopru (použijeme nať)
- 1 stroužek česneku
- 300 ml jogurtu
- 2 až 4 okurky
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 4 až 5 vajec
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- trochu dijonské hořčice dle chuti
- pepř dle chuti
- sůl dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Vejce uvaříme natvrdo a následně oloupeme a nakrájíme na kousky. Omyjeme ředkvičky a odstraníme „ocásky“ a stonky. Pak je nakrájíme na kousky. Stejně nařežeme okurky.
Kopr nasekáme nadrobno. Česnek protlačíme nebo také nasekáme nadrobno. Následně kopr a česnek umístíme do mixéru. Přidáme olivový olej a opepříme a osolíme podle chuti. Vše spolu smixujeme. Přidáme jogurt a vše spolu smícháme nebo smixujeme na nízkých otáčkách.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Nyní do vzniklého dresinku přidáme ředkvičky a okurky, a smícháme.
Nakrájené vajíčka smícháme s troškou dijonské hořčice a zakysanou smetanou, a přidáme sůl a pepř dle chuti.
Tuto jarní dobrotu servírujeme jako dvoubarevný salát. Nejprve uložíme zelenou část z ředkviček, okurek a dresinku. Na ně uložíme vrstvu vajíček ve smetaně a podáváme. Výborně se k tomu hodí čerstvý nebo opečený chléb či grilované masíčko.
Dobrou chuť!