Francouzští kuchaři žárlí. Sýrová polévka, která má skutečně něco do sebe

Jistě také víte co se říká. Když nevíš co s tím, tak to posyp sýrem. Se sýrem lze připravit opravdu velké množství pokrmů. Nemusí se ale jednat pouze o nějaké rychlovky, které opravdový gurmán neocení. Můžete připravit neskutečnou pochoutku. Takovou, kde bude sýr naprosto zásadní ingrediencí.

Reklama

Co vše budete potřebovat?

Připravte se na opravdu lahodný recept. V celé řadě kuchyní, mexické, americké nebo španělské, najdete recept na sýrovou polévku. Zajímavostí je ale francouzská varianta, která je vařená s velkým množstvím cibule. Na její přípravu budete potřebovat:

  • 400 g nizozemského sýra
  • 2 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • máslo (podle chuti)
  • černý pepř (podle chuti)
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • sůl (podle chuti)

Připravujeme chutnou sýrovou polévku

Nejprve nakrájejte nadrobno cibuli, přičemž nastrouhejte také mrkev. Budeme smažit na rostlinném oleji.

Zatímco dáte dusit zeleninu, můžete nakrájet brambory. Brambory dáme do vroucí vody a počkáme až zavaří.

Reklama

Následně nasypejte do hrnce zeleninu. Dále přidáme roztavený sýr, a také koření či bylinky. V této fázi ještě nepřidáváme ale česnek.

Jakmile se brambory uvaří, teprve nyní přidáme česnek a další nasekané bylinky. Povaříme dále ještě po několik minut a odstavíme. Polévku podávejte ideálně s horkým toustem.

Univerzální jídlo se spoustou variant

Velkou zajímavostí tohoto jídla je, že je opravdu univerzální. Mohou si jej dát i vegani, protože v něm není žádné maso a přitom jej můžete připravovat na spoustu způsobů. Existuje také varianta s houbami nebo s celerem.

Ať už alternativy tohoto jídla, nebo recept, který jsme si nyní popsali, můžete dochutit také strouhaným zázvorem, který dodá polévce na svěžesti. Určitě se meze nekladou také vlastním experimentům, protože právě z těch často vzejde opravdu netušená kombinace. Experimentujte také a podělte se o své unikátní varianty s námi nebo na sociálních sítích!

Reklama