Hledáte alternativu k smženým štědrovečernímu kaprovi? Vyzkoušejte tento recept, díky kterému bude krásně křupavý

Kapr je typická ryba, která na našem štědrovečerním stole nesmí chybět. Kapra však nemusíme připravit pouze v klasickém trojobalu s majonézovým salátem. Ryby jsou vhodným jídlem nejen při hubnutí, ale svým složením zastupují i vhodnou formu jídla při racionálním stravování. A tak tento chutný recept určitě využijete i během roku.
Na 4 porce budeme potřebovat:

Reklama
  • 4 podkovičky kapra
  • 100 g mandlových lupínků
  • 2 PL špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • koření na ryby
    Na přílohu:
  • 700 g máslové dýně
  • 1 PL másla
  • sůl
    postup:[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
  1. Dýni omyjeme, nakrájíme na čtvrti, uložíme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů, dokud není dýně měkká.
  2. Zatím si připravíme kapra. Podkovičky omyjeme a osušíme. V talíři si utřeme vejce s mlékem a solí.
  3. V dalším talíři smícháme mandlové lupínky, které rukou nadrtíme na menší kousky. Přidáme špaldovou mouku a špetku koření na ryby.
  4. Připravíme si zapékací mísu s pečícím papírem. Kapra nejprve namočíme ve vyšlehané vajíčku a obalíme ve směsi z mandlových lupínků. Dobře ho pozatláčame, aby se nám, co nejvíce směsi přilepilo na podkovičky a ukládáme do zapékací mísy.
  5. Na každou podkovičky položíme plátek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 45 minut. V polovině pečení kapra opatrně otočíme.
  6. Zatímco se kapr peče, připravíme si přílohu. Dýni polévkovou lžící vydlabeme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci měkkého másla, ochutíme solí a vidličkou rozmačkáme na kaši. Můžeme podávat. Dobrou chuť.
Reklama