Za okny stále ještě zima a mráz, není nad to si připravit horký čaj a tento dokonalý „citrusový“ dort. Chutný, aromatický, s mírnou citrónovou příchutí. Jde o dokonalé propojení chutí. Milujete-li lehké dezerty, pak je tento tou správnou volbou!
Reklama
Co budete potřebovat?
- 200 g másla
- 2 PL cukru
- 2 vejce
- 0,5 PL prášku do pečiva
- 1 PL citrónové kůry
- 2 PL zakysané smetany
- 400-450 g mouky
- vanilku podle chuti
- 3 citróny
- 3 jablka
- 1 PL cukru
- 4 PL škrobu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si smíchejte máslo s cukrem, přidejte vejce, prášek do pečiva, vanilku, kůru, zakysanou smetanu.
- Vše důkladně rozmixujte, ať Vám vznikne homogenní směs.
- Poté si přidejte mouku a vypracujte si těsto.
- Těsto rozdělte na 2 části. Jednu polovinu umístěte do mrazáku a druhou polovinu umístěte na naolejovaný plech, nebo na talíř.
- Dortovou formu poté umístěte do předehřáté trouby po dobu 15-20 minut.
- Poté si připravte náplň. Nejprve umístěte citróny do mlýnku a vytvořte z nich směs.
- Následně přidejte cukr.
- Poté si nakrájejte jablka na kostky.
- Vyndejte z trouby základnu pro dort a posypte ji škrobem.
- Na těstový základ poté vyskládejte vrstvu jablek a poté citrónovou směs.
- Poté si vyndejte druhou polovinu těsta z mrazáku a na hrubém struhadle ji nastrouhejte.
- Vraťte koláč do trouby a pečte asi 45-50 minut při teplotě 170-180 stupňů.
Pokud máte rádi jablečné koláče, tato luxusní citrónová varianta Vás nenechá lhostejnými!
Dobrou chuť přejeme!
Reklama