Hledáte nějakou lehkou variantu dezertu? Pak vyzkoušejte tento Citrónový koláč! Bude se Vám rozsypat na jazyku!

Za okny stále ještě zima a mráz, není nad to si připravit horký čaj a tento dokonalý „citrusový“ dort. Chutný, aromatický, s mírnou citrónovou příchutí. Jde o dokonalé propojení chutí. Milujete-li lehké dezerty, pak je tento tou správnou volbou!

Co budete potřebovat?

  • 200 g másla
  • 2 PL cukru
  • 2 vejce
  • 0,5 PL prášku do pečiva
  • 1 PL citrónové kůry
  • 2 PL zakysané smetany
  • 400-450 g mouky
  • vanilku podle chuti
  • 3 citróny
  • 3 jablka
  • 1 PL cukru
  • 4 PL škrobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si smíchejte máslo s cukrem, přidejte vejce, prášek do pečiva, vanilku, kůru, zakysanou smetanu.
  2. Vše důkladně rozmixujte, ať Vám vznikne homogenní směs.
  3. Poté si přidejte mouku a vypracujte si těsto.
  4. Těsto rozdělte na 2 části. Jednu polovinu umístěte do mrazáku a druhou polovinu umístěte na naolejovaný plech, nebo na talíř.
  5. Dortovou formu poté umístěte do předehřáté trouby po dobu 15-20 minut.
  6. Poté si připravte náplň. Nejprve umístěte citróny do mlýnku a vytvořte z nich směs.
  7. Následně přidejte cukr.
  8. Poté si nakrájejte jablka na kostky.
  9. Vyndejte z trouby základnu pro dort a posypte ji škrobem.
  10. Na těstový základ poté vyskládejte vrstvu jablek a poté citrónovou směs.
  11. Poté si vyndejte druhou polovinu těsta z mrazáku a na hrubém struhadle ji nastrouhejte.
  12. Vraťte koláč do trouby a pečte asi 45-50 minut při teplotě 170-180 stupňů.

Pokud máte rádi jablečné koláče, tato luxusní citrónová varianta Vás nenechá lhostejnými!

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Lítáte často letadlem? Pak si určitě přečtěte 9 věcí, které byste v letadle niky neměli dělat!