Smažený květák zná asi každý z nás, ale naštěstí existuje mnoho receptů, jak si ho můžete připravit i jinak. Kromě toho byste měli květák zařadit do Vašeho jídelníčku z několika důvodů.
Reklama
- Díky obsahu vlákniny, pomáhá snižovat riziko vzniku rakoviny.
- Podporuje zdraví kardiovaskulárního systému.
- Obsahuje antioxidanty podílející se na regeneraci organismu.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 květák
- 100 g parmezánu
- 3 PL olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- petržel, nebo jiné bylinky
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
- Květák omyjte a porozdělujte na jednotlivé růžičky.
- Vezměte si hlubokou misku a nalijte do ní olivový olej.
- Stroužky česneku prolisujte a přidejte do misky.
- Nastrouhejte si sýr a 60 g vložte do misky spolu s květákem.
- Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se květák kvalitně obalil ze všech stran.
- Plech na pečení vystelte pečícím papírem, vyložte ho květákem, osolte a opepřete.
- Troubu si předehřejte na 200 stupňů a nechte péct 45 minut. Každých 15 minut květák otáčejte a po 30 minutách pečení ho posypte zbylým sýrem.
- Petržel si rozmixujte, nebo nakrájejte najemno a posypte jím připravený květák.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!
Při vaření se živiny květáku dostávají do vody. Proto je vhodné, pokud jej použijete jako vývar při vaření polévky!
Dobrou chuť přejeme!
Reklama