Hledáte tip na chutný a nízkokalorický pokrm? Pak si připravte tento chutný Pražený květák s parmazánem!

Smažený květák zná asi každý z nás, ale naštěstí existuje mnoho receptů, jak si ho můžete připravit i jinak. Kromě toho byste měli květák zařadit do Vašeho jídelníčku z několika důvodů.

  1. Díky obsahu vlákniny, pomáhá snižovat riziko vzniku rakoviny.
  2. Podporuje zdraví kardiovaskulárního systému.
  3. Obsahuje antioxidanty podílející se na regeneraci organismu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 květák
  • 100 g parmezánu
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • petržel, nebo jiné bylinky
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Květák omyjte a porozdělujte na jednotlivé růžičky.
  2. Vezměte si hlubokou misku a nalijte do ní olivový olej.
  3. Stroužky česneku prolisujte a přidejte do misky.
  4. Nastrouhejte si sýr a 60 g vložte do misky spolu s květákem.
  5. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se květák kvalitně obalil ze všech stran.
  6. Plech na pečení vystelte pečícím papírem, vyložte ho květákem, osolte a opepřete.
  7. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a nechte péct 45 minut. Každých 15 minut květák otáčejte a po 30 minutách pečení ho posypte zbylým sýrem.
  8. Petržel si rozmixujte, nebo nakrájejte najemno a posypte jím připravený květák.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!

Při vaření se živiny květáku dostávají do vody. Proto je vhodné, pokud jej použijete jako vývar při vaření polévky!

Čtěte také: Domácí tortilly ze 3 surovin: na kupované zapomeňte, tohle je chuťová pohádka!

Dobrou chuť přejeme!