Tak tento pokrm je něco, co tu ještě nebylo! Jedná se o speciální rybí knedlíčky, které jsou dokonalou volbou pro jednohubky. Nejedná se zrovna o jednoduchý recept, ale určitě tím na návštěvu zapůsobíte. Pokud tedy hledáte nějaký ten tip na ozvláštnění slavnostní tabule, či večírku, pak tento recept vyzkoušejte!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na vývar:
- 8 šálků rybího vývaru
- 1 cibuli, nakrájenou na klíny
- 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené na větší kusy
- 2 stonky celeru, nakrájeného na větší kousky
- čerstvou petrželku
- 3 větvičky tymiánu
Na rybí knedlíčky:
- 2 PL olivového oleje
- 1 cibuli, nasekanou nadrobno
- 2 mrkve, oloupané a nakrájené
- 1 stonek celeru, nakrájený nadrobno
- 1,5 kg vykostěných filet (z bílé ryby, kapra, nebo štiky)
- 3 větší vejce
- 1/4 šálku petrželových listů
- 3/4 šálku pšeničné mouky (matzo směsi)
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- listy salátu Endive, umyté a vysušené
- připravený křen
- krekry
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Ve velkém hrnci si při střední teplotě přiveďte k varu rybí vývar. Nezapomeňte přidat cibuli, mrkev, celer, petržel a tymián.
- Jakmile se vývar začne vařit, snižte teplotu.
- Teď přichází řada na přípravu směsi pro rybí knedlíčky. V pánvi si při střední teplotě zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, a vařte cca 10 minut. Poté odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
- Osmaženou zeleninu i s petrželkovými listy rozmixujte do hladké směsi.
- Rybí filety si nakrájejte na větší kusy a lehce je také rozmixujte. Ne však úplně dohladka, je lepší, když budou mít nějakou texturu.
- Následně smíchejte rybí a zeleninou směs. Přidejte vejce, pšeničnou mouku (matzo směs) a důkladněn promíchejte.
- Nezapomeňte osolit a opepřit.
- Poté si vytvarujte válečky ve velikosti Vašich pěstí.
- Hotové válečky umístěte do rybího vývaru a vařte cca 25 minut.
- V případě potřeby vařte po dávkách.
- Podávejte s listy Endive, s křenem, krekry a vařenou mrkví z vývaru.
Reklama
Dobrou chuť přejeme!
Reklama