Hledáte tip, jak ozvláštnit slavnostní tabuli? Pak připravte tyto vynikající Rybí knedlíčky!

Tak tento pokrm je něco, co tu ještě nebylo! Jedná se o speciální rybí knedlíčky, které jsou dokonalou volbou pro jednohubky. Nejedná se zrovna o jednoduchý recept, ale určitě tím na návštěvu zapůsobíte. Pokud tedy hledáte nějaký ten tip na ozvláštnění slavnostní tabule, či večírku, pak tento recept vyzkoušejte!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na vývar:

  • 8 šálků rybího vývaru
  • 1 cibuli, nakrájenou na klíny
  • 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené na větší kusy
  • 2 stonky celeru, nakrájeného na větší kousky
  • čerstvou petrželku
  • 3 větvičky tymiánu

Na rybí knedlíčky:

Čtěte také: Sousedka mi poradila tento extrémně účinný trik na čištění roštů. Takhle dokonale nyní vypadá má 20 let stará, nikdy nečištěná trouba

  • 2 PL olivového oleje
  • 1 cibuli, nasekanou nadrobno
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené
  • 1 stonek celeru, nakrájený nadrobno
  • 1,5 kg vykostěných filet (z bílé ryby, kapra, nebo štiky)
  • 3 větší vejce
  • 1/4 šálku petrželových listů
  • 3/4 šálku pšeničné mouky (matzo směsi)
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • listy salátu Endive, umyté a vysušené
  • připravený křen
  • krekry

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Ve velkém hrnci si při střední teplotě přiveďte k varu rybí vývar. Nezapomeňte přidat cibuli, mrkev, celer, petržel a tymián.
  2. Jakmile se vývar začne vařit, snižte teplotu.
  3. Teď přichází řada na přípravu směsi pro rybí knedlíčky. V pánvi si při střední teplotě zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, a vařte cca 10 minut. Poté odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
  4. Osmaženou zeleninu i s petrželkovými listy rozmixujte do hladké směsi.
  5. Rybí filety si nakrájejte na větší kusy a lehce je také rozmixujte. Ne však úplně dohladka, je lepší, když budou mít nějakou texturu.
  6. Následně smíchejte rybí a zeleninou směs. Přidejte vejce, pšeničnou mouku (matzo směs) a důkladněn promíchejte.
  7. Nezapomeňte osolit a opepřit.
  8. Poté si vytvarujte válečky ve velikosti Vašich pěstí.
  9. Hotové válečky umístěte do rybího vývaru a vařte cca 25 minut.
  10. V případě potřeby vařte po dávkách.
  11. Podávejte s listy Endive, s křenem, krekry a vařenou mrkví z vývaru.

Dobrou chuť přejeme!