Když se hosté již nacházejí na prahu Vašeho domova, nemá smysl myslet na složité dorty, jež vyžadují velkou a důmyslnou přípravu. V takové naléhavé situaci pomůže každý jednoduchý recept! Ve skutečnosti jsem byla vždy hodně skeptická ohledně pokrmů připravovaných v mikrovlnné troubě, ale tento dezert je zkrátka něco úžasného. Určitě se bude líbit i Vám!
Reklama
Důležitým bodem pro přípravu tohoto dezertu je volba vysoké formy, protože vzduchový koláč se zvýší o 5 až 6 cm.
Co budete potřebovat?
- 1/2 PL krupice
- 1/2 PL kefíru
- 100 g másla
- 3/4 PL cukru
- 1 vejce
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 PL hladké mouky
- 200 g zakysané smetany
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si smíchejte krupici s kefírem a důkladně promíchejte. Těsto pak nechte odstát cca 20 minut. Během té doby by mělo nabýt na objemu.
- Použijte skleněné nádobí pro mikrovlnnou troubu. Pak přidejte půl šálku cukru a vše opět promíchejte.
- Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
- Potom přidejte i prosetou mouku s práškem do pečiva.
- Formu vložte do mikrovlnné trouby a „pečte“ dezert při výkonu 600 W po dobu asi 6 minut.
- Na hotové těsto poté aplikujte zakysanou smetanou, vyšlehanou s cukrem.
- Horní část dezertu doporučujeme posypat kakaem, nebo ozdobit podle Vašeho vkusu.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama