Hosté jsou za dveřmi a Vy pro ně nemáte žádný dezert? Pak vyzkoušejte tento recept do mikrovlnky!

Když se hosté již nacházejí na prahu Vašeho domova, nemá smysl myslet na složité dorty, jež vyžadují velkou a důmyslnou přípravu. V takové naléhavé situaci pomůže každý jednoduchý recept! Ve skutečnosti jsem byla vždy hodně skeptická ohledně pokrmů připravovaných v mikrovlnné troubě, ale tento dezert je zkrátka něco úžasného. Určitě se bude líbit i Vám!

Důležitým bodem pro přípravu tohoto dezertu je volba vysoké formy, protože vzduchový koláč se zvýší o 5 až 6 cm.

Co budete potřebovat?

  • 1/2 PL krupice
  • 1/2 PL kefíru
  • 100 g másla
  • 3/4 PL cukru
  • 1 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 PL hladké mouky
  • 200 g zakysané smetany

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si smíchejte krupici s kefírem a důkladně promíchejte. Těsto pak nechte odstát cca 20 minut. Během té doby by mělo nabýt na objemu.
  2. Použijte skleněné nádobí pro mikrovlnnou troubu. Pak přidejte půl šálku cukru a vše opět promíchejte.
  3. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  4. Potom přidejte i prosetou mouku s práškem do pečiva.
  5. Formu vložte do mikrovlnné trouby a „pečte“ dezert při výkonu 600 W po dobu asi 6 minut.
  6. Na hotové těsto poté aplikujte zakysanou smetanou, vyšlehanou s cukrem.
  7. Horní část dezertu doporučujeme posypat kakaem, nebo ozdobit podle Vašeho vkusu.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: 10 neobvyklých způsobů, jak se zbavit nadbytečných kalorií s minimálním úsilím!