Mini Torta Paradiso je vynikající způsob, jak si vychutnat jemnou sušenku a krém. Jde o známý italský dezert, který musíte vyzkoušet alespoň jednou za život. Sušenkový základ naplněný krémem s bohatou a jemnou chutí nikdy nezapomenete. Tento dezert můžete velmi jednoduše obohatit o čokoládové lupínky nebo nastrouhaný kokos, jestli chcete chuť trochu ozvláštnit. Postupujte podle receptu a vychutnejte si tento italský dezert i u sebe doma.
Co budete potřebovat?
Recept je neuvěřitelně jednoduchý a zvládnete ho, i když máte málo času. Sušenkový základ si dokonce můžete i zmrazit a potom ho jen vytáhnout z mrazáku a dokončit během pár minut. Tyto dortíky můžete podávat jako svačinku nebo občerstvení ke kávě. Na sušenkový základ potřebujete:
- vejce – 5 ks,
- cukr krystal – 60 gramů,
- vanilkový extrakt – 1 lžička,
- olej z arašídových semen – 70 ml,
- kukuřičný škrob – 60 gramů,
- extra panenský olivový olej – podle potřeby.
Ingredience na krém:
- smetana ke šlehání – 200 ml,
- moučkový cukr – 50 gramů,
- sýr mascarpone – 250 gramů.
Pracovní postup
Nejdříve si připravte sušenkový základ. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem krystal. Míchejte, dokud nezískáte bílou směs podobnou sněhu. Přidejte olivový olej a důkladně promíchejte. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a velmi jemně zapracujte do první směsi. Nakonec přidejte prosátou mouku. Znovu důkladně promíchejte. Těsto vylije na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 stupňů po dobu asi 13 minut, dokud těsto nebude zlaté.
Po upečení nechte těsto vychladnout na pokojovou teplotu. Poté z něj pomocí sklenice vykrájejte kolečka. Musíte mít sudý počet. Smetanu vyšlehejte se sýrem a cukrem krystal. Získáte homogenní krém, který bude krásně držet mezi sušenkami. Krém pomocí cukrářského sáčku naneste na jednu sušenku a zakryjte ho druhou sušenkou. Bohatě posypte moučkovým cukrem a vychutnejte si tento italský dezert. Přejeme vám hodně štěstí a dobrou chuť! Zdroj: cookist.com