Salátové okurky jsou nejlepší, když jsou čerstvé a krásně křupavé. Bohužel se tato úžasná zelenina může docela rychle zkazit, pokud ji neskladujete správně. Jak se ukázalo, většina z nás je ve skutečnosti skladuje špatně. Díky tomu je často vyhazujete, což je obrovské plýtvání chutnou zeleninou, kterou byste si mohli jinak vychutnat do syta. Jak salátové okurky skladovat?
Okurky budou i po týdnu krásné a čerstvé
Jakmile přijdete domů s okurkou v tašce, musíte z ní odstranit plastový obal, ve kterém je skladují v obchodě. Potom ji důkladně opláchněte. Jestli jsou pěkné, čisté a zcela čerstvé, můžete se připravit na jejich uskladnění. Abyste si je mohli vychutnat i po týdnu od nákupu, musíte jim zajistit určité podmínky, ve kterých vydrží nejdéle. Odstranění plastového obalu je jedním krokem.
Okurka nejlépe vydrží, když ji budete skladovat při teplotě mezi 10 a 14 stupni, ale bohužel tuto teplotu většina z nás nemá v lednici, ani v kuchyni. Jak to vyřešit? Kvůli chuti je vždy lepší, když okurky necháte na kuchyňské lince než v lednici. Jestli máte volný okenní parapet, není nijak horko a nesvítí tam příliš slunce, můžete je skladovat tam.
Jak skladovat okurky v lednici?
Během léta samozřejmě není ideální, abyste nechávali salátové okurky na lince nebo parapetu. Naštěstí je můžete uložit do lednice, ale měli byste myslet na to, aby vždy byly ve speciální zásuvce na zeleninu, která je trochu teplejší než zbytek lednice. Na tomto místě vám také vydrží dlouho, jestli vám tam nestojí voda (což by neměla).
Nejlepší teplota pro salátové okurky je mezi 10 a 14 stupni, ale v lednici vám také vydrží dlouho. Když si vyndáte z plastového obalu, můžete ji konzumovat až po dobu jednoho týdne. Ideální bude pochopitelně, když ji sníte co nejdříve po zakoupení, ale v případě potřeby vám jistě vydrží až do příštího týdne. Díky tomuto postupu nebudete muset okurky zbytečně vyhazovat a s tím i své peníze.
Zdroj: onlinenytt.com