Jedna ze základních snídaní, která přijde každému na mysl, jsou rozhodně vejce se slaninou. Slanina chutná nejlépe, když je dokonale křupavá. Z nějakého důvodu ji křupavost přináší mnohem lepší chuť. A samotná chuť slaniny na vaší tváři způsobí spokojený úsměv. Většina lidí slaninu k snídani smaží. Ukázalo se, že je to velká chyba. Jak byste ji měli připravovat?
Smažíte svou slaninu?
Nezáleží na tom, koho se zeptáte. Většina lidí připravuje slaninu tím, že ji smaží na pánvi. Jestli jste to někdy dělali, jistě víte, že u ní musíte neustále stát a často ji otáček. Navíc máte horký tuk po celé kuchyni.
Dalším problémem je, že vždy můžete připravovat jen pár plátků slaniny, i když máte k dispozici velkou pánev. Naštěstí existuje mnohem lepší a rychlejší způsob, jak slaninu připravit.
Pochopitelně, smažená slanina bude vždy dokonale křupavá a vynikající. Mohou se ale najít oblasti masa, které nebudou zcela hotové. Anebo můžete slaninu naopak dělat tak dlouho, že bude tvrdá a hodně zkroucená na koncích. Jestli hledáte dokonalý způsob, jak si připravit svou slaninu k snídani a udělat více než pár plátků najednou, vyzkoušejte tuto metodu.
Pečená slanina je mnohem lepší!
Pečení vám možná u slaniny přijde podivné, ale funguje to skvěle. Je to neuvěřitelně jednoduché a můžete upéct hodně proužků najednou, protože se jich na pekáč nebo plech vejde mnohem větší množství. Máte-li velkou rodinu nebo velký hlad, tuto možnost rozhodně oceníte. Poradíme vám, jak plátky slaniny upéct dozlatova a užít si jejich jedinečnou chuť.
Plátky slaniny položte těsně vedle sebe, ale nesmíte se dotýkat. Při pečení se slanina nebudou kroutit a navíc se teplo rozprostře rovnoměrně, takže bude všude hotová stejně. Na pečení je nejlepší pekáč s mřížkou.
Díky tomu přebytečný tuk bude kapat do pekáče a navíc se slanina propeče z obou stran stejně. Takže si díky tomuto postupu užijete dokonalou snídani!
Zdroj: sweetandsavory.co