Jak připravit křupavou slaninu bez tučného smažení?

Jedna ze základních snídaní, která přijde každému na mysl, jsou rozhodně vejce se slaninou. Slanina chutná nejlépe, když je dokonale křupavá. Z nějakého důvodu ji křupavost přináší mnohem lepší chuť. A samotná chuť slaniny na vaší tváři způsobí spokojený úsměv. Většina lidí slaninu k snídani smaží. Ukázalo se, že je to velká chyba. Jak byste ji měli připravovat?

https://sweetandsavory.co/

Smažíte svou slaninu?

Nezáleží na tom, koho se zeptáte. Většina lidí připravuje slaninu tím, že ji smaží na pánvi. Jestli jste to někdy dělali, jistě víte, že u ní musíte neustále stát a často ji otáček. Navíc máte horký tuk po celé kuchyni.

https://sweetandsavory.co/

Dalším problémem je, že vždy můžete připravovat jen pár plátků slaniny, i když máte k dispozici velkou pánev. Naštěstí existuje mnohem lepší a rychlejší způsob, jak slaninu připravit.

Čtěte také: Nejlepší dezert, jaký jste kdy jedli: Pečená jablka pro děti i dospělé!

https://sweetandsavory.co/

Pochopitelně, smažená slanina bude vždy dokonale křupavá a vynikající. Mohou se ale najít oblasti masa, které nebudou zcela hotové. Anebo můžete slaninu naopak dělat tak dlouho, že bude tvrdá a hodně zkroucená na koncích. Jestli hledáte dokonalý způsob, jak si připravit svou slaninu k snídani a udělat více než pár plátků najednou, vyzkoušejte tuto metodu.

https://sweetandsavory.co/

Pečená slanina je mnohem lepší!

Pečení vám možná u slaniny přijde podivné, ale funguje to skvěle. Je to neuvěřitelně jednoduché a můžete upéct hodně proužků najednou, protože se jich na pekáč nebo plech vejde mnohem větší množství. Máte-li velkou rodinu nebo velký hlad, tuto možnost rozhodně oceníte. Poradíme vám, jak plátky slaniny upéct dozlatova a užít si jejich jedinečnou chuť.

https://sweetandsavory.co/

Plátky slaniny položte těsně vedle sebe, ale nesmíte se dotýkat. Při pečení se slanina nebudou kroutit a navíc se teplo rozprostře rovnoměrně, takže bude všude hotová stejně. Na pečení je nejlepší pekáč s mřížkou.

Díky tomu přebytečný tuk bude kapat do pekáče a navíc se slanina propeče z obou stran stejně. Takže si díky tomuto postupu užijete dokonalou snídani!

Zdroj: sweetandsavory.co