Banány jsou velmi zdravé, chutné a milují je děti i dospělí. Po nákupu bohužel dozrají velmi rychle a když je nesníte během pár dnů, můžete je vyhodit. Naštěstí existuje velmi netradiční metoda, se kterou vám ovoce vydrží po dlouhou dobu. Někdo tvrdí, že vám dokonce vydrží čerstvé až dva roky! Poradíme vám, jak toto milované ovoce můžete uskladnit a užívat si ho po mnoho dnů, týdnů i měsíců. Vyzkoušejte tuto metodu a nebudete litovat.
Banány patří mezi oblíbené ovoce
Toto tropické ovoce je velmi dobře dostupné a je známé velkým obsahem draslíku. Kromě toho obsahuje také vitamín A, B a C, ale také mnoho dalších minerálů. Banány by rozhodně měly patřit do vašeho jídelníčku, jestli se snažíte jíst zdravou a vyváženou stravu. Obvykle se banány po nákupu rychle zkazí, ale s jednou zajímavou metodou se z nich můžete těšit po dlouhou dobu. Řekneme vám, jak toho velmi snadno dosáhnout.
Netradiční postup pro čerstvé banány
V první řadě si musíte nakoupit banány, které nebudou úplně zralé. Ideální jsou ještě zelené banány, které vám vydrží dlouho. Potom je jemně vydrhněte pomocí zubního kartáčku a jedlé sody. Konce odřízněte, očistěte a osušte. Banány neloupejte, ale nakrájejte je na dva prsty silné kousky. Poté je dejte stranou. Až je budete mít takto připravené, můžete se pustit do samotného zavařování.
Jak „zavařit“ banány?
Vezměte dost velkou sklenici. Musíte se tam vejít alespoň 700 ml tekutiny. Do sklenice dejte tyto suroviny: bobkový list, dva stroužky česneku, dvě chilli papričky, lžičku semínek koriandru, lžičku kopru, lžičku pepře (směs bílého, černého, zeleného a růžového pepře) a pár kuliček nového koření. Přidejte připravené banány a 700 ml převařené vody. Koření zajistí, že budou banány stále čerstvé a jen tak se vám nezkazí. Koření by přitom nijak nemělo ovlivnit chuť ovoce.
Zdroj: recipes.arbweb.info