Jaká tajemství najdete v kuchyni?

V každé kuchyni se najdou tajemství, které si rodina střeží a předává je pouze z generace na generaci. Díky takovým trikům je náš život v kuchyni jednodušší a můžete si ho užívat mnohem více. Prozradíme, jaká tajemství jsou všeobecná a budou se hodit každému kuchtíkovi, který chce v kuchyni ušetřit čas. Pomocí jednoduchých triků můžete překvapit svou rodinu i přátele.

Některé triky se budou hodit přímo u vaření

Rajčata byste neměli vařit s jiným druhem zeleniny. Protože mají rajčata vysoký obsah kyselin, zpomalují dobu vaření jiné zeleniny, kterou k nim přidáte. Proto je vhodné je vařit zvlášť. Nejdříve si tak orestuje cibuli, mrkev a jinou zeleninu, nakonec přidejte rajčata. Dalším trikem je příprava těstovin. Těstoviny, které jsou vyrobené z kvalitní pšenice, se nemohou slepit, proto je před vařením nemusíte proplachovat pod studenou vodou. Škrobová vrstva je nutná k tomu, aby se rychleji vstřebala omáčka.

Polévku je vhodné osolit až na konci vaření. Jestli ji osolíte před tím, než se začne vařit, můžete zbytečně solí plýtvat. Během vaření se totiž sůl odpařuje a na konci vaření po ochutnání budete muset zase přisolovat. Nejjednodušší bude nechat slánku na jídelním stole, ať si polévku každý ochutí podle sebe.

Čtěte také: 500 let stará chata uprostřed lesa láká turisty

Při pečení nemíchejte jedlou sodu s octem

Na pizzu byste neměli dávat příliš mnoho omáčky. Základ na pizzu se nezapeče, pokud přidáte příliš mnoho rajčatového protlaku. Nikdo nebude chtít jíst syrovou pizzu, proto se snažte rajčatovým základem neplýtvat. Bramborovou kaši milují hlavně děti, ale neměli byste ji hodně míchat. Brambory raději prolisujte a zpěňte mlékem.

Cibuli si nepřipravujte dopředu, protože několik minut po nakrájení bude chutnat hořce. Rozřízněte ji, až když ji budete potřebovat na vaření. Jedlou sodu byste neměli rozpouštět v octu, pokud se chystáte péct koláč. Většina oxidu se totiž vypaří a koláč nebude nadýchání. Jestli si vyrábíte domácí hranolky, brambory dejte na hodinu do studené vody. Hranolky pak budou chutnější, protože se z nich extrahuje škrob.

Každá kuchařka má svoje tipy, jak si práci v kuchyni ulehčit. Věříme, že i takové rady budou ku prospěchu a ušetří vám nejen čas v kuchyni, ale také peníze. Pokud si připravujete jídlo, dbejte na to, abyste s ním neplýtvali. Vařte si na celé dva dny, ať v kuchyni nemusíte být každý den.