Připravte si tento lahodný pokrm, k jehož přípravě Vám postačí jedna pánev! No není radost, když nezašpiníte při přípravě jídla celou kuchyni?
Reklama
Dnešní recept se týká Krémovo-citrónového kuřete s parmezánem. Zní to složitě a tak trochu „fancy“? Nemusíte se bát, příprava je opravdu jednoduchá.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 3/4 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
- 1 ČL česnekového prášku
- kůru z 1/2 citrónu
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 3 vykostěné kuřecí prsa bez kůže
- 1 PL olivového oleje
- 1 PL másla
- 2 stroužky česneku, mletého
- 2 šálky baby špenátu
- 1 šálek smetany
- 2/3 šálku kuřecího vývaru
- 1 citrón, nakrájený na plátky a na měsíčky
- 1/4 šálku bazalky
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Na velkém talíři si smíchejte mouku s 1/4 šálku parmezánu, česnekem a citrónem. Nezapoměňte přidat sůl a pepř dle Vaší chuti.
- Kuřecí prsa poté důkladně obalte ze všech stran v připravené směsi.
- Ve velké pánvi při středně vysoké teplotě si zahřejte olej.
- Poté přidejte kuře, které smažte cca 6 minut z každé strany. Poté maso odložte stranou.
- V pánvi si zahřejte máslo a přidejte česnek, který smažte cca 1 minutu. Poté přidejte špenát, cca 1 až 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, smetanu a zbývající parmezán. Opět nezapomeňte na sůl a pepř. Důkladně zamíchejte. Na závěr přidejte plátky citrónu, přikryjte a vařte 3 až 4 minuty.
- Poté vraťte kuře zpět na pánev a vařte dalších 5 až 6 minut.
- Při podávání ozdobte čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama