Jedna pánev a vznikne přesně ten pokrm, který potřebujete dnes k večeři! V jednoduchosti je krása!

Připravte si tento lahodný pokrm, k jehož přípravě Vám postačí jedna pánev! No není radost, když nezašpiníte při přípravě jídla celou kuchyni?

Dnešní recept se týká Krémovo-citrónového kuřete s parmezánem. Zní to složitě a tak trochu „fancy“? Nemusíte se bát, příprava je opravdu jednoduchá.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 3/4 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
  • 1 ČL česnekového prášku
  • kůru z 1/2 citrónu
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 vykostěné kuřecí prsa bez kůže
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL másla
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1 šálek smetany
  • 2/3 šálku kuřecího vývaru
  • 1 citrón, nakrájený na plátky a na měsíčky
  • 1/4 šálku bazalky

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Na velkém talíři si smíchejte mouku s 1/4 šálku parmezánu, česnekem a citrónem. Nezapoměňte přidat sůl a pepř dle Vaší chuti.
  2. Kuřecí prsa poté důkladně obalte ze všech stran v připravené směsi.
  3. Ve velké pánvi při středně vysoké teplotě si zahřejte olej.
  4. Poté přidejte kuře, které smažte cca 6 minut z každé strany. Poté maso odložte stranou.
  5. V pánvi si zahřejte máslo a přidejte česnek, který smažte cca 1 minutu. Poté přidejte špenát, cca 1 až 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, smetanu a zbývající parmezán. Opět nezapomeňte na sůl a pepř. Důkladně zamíchejte. Na závěr přidejte plátky citrónu, přikryjte a vařte 3 až 4 minuty.
  6. Poté vraťte kuře zpět na pánev a vařte dalších 5 až 6 minut.
  7. Při podávání ozdobte čerstvou bazalkou.

Čtěte také: Moje vysazené jahody byly bez života a po zimě potřebovaly speciální starostlivost. Když jsem jim připravila tento elixír života, odvděčily se mi velkými a lahodnými plody!

Dobrou chuť přejeme!