[hana-code-insert name=’Nahore‘ /]
Budete potřebovat:
- 2 hrnky smetany (nejlepší je ta, co má nejvíce tuku, např. 40%)
- 1 lžička citronové šťávy
Postup:
Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
Postupným zahříváním byste měli dosáhnout teploty 90 stupňů Celsia a tato teplota by měla zůstat konstantní. Po třech minutách vaření přidejte citron a vařte další tři minuty. Celou směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Připravte si klasickou utěrku, takovou, jakou používali ještě naše maminky. Mascarpone nalijte do utěrky, kterou umístíte do cedníku a hrnce. Přes noc se odstředí syrovátka, která zůstane v hrnci. Mascarpone můžete hned na druhý den použít. V chladničce vám vydrží i pár dní, ale přesuňte ho do uzavřené nádobky. Věřím, že vás taková domácí výroba potěší, a protože to není vůbec náročné, můžete se do toho pustit hned teď. Dobrou chuť.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Zdroj: babskeveci.sk