Ingredience:
Kakaové těsto:
- 6 vajec
- 5 lžic polohrubé mouky a 5 lžic cukru
- 1 lžíce kakaového prášku
- kypřící prášek
Ořechové těsto:
- 6 vaječných bílků
- 6 lžic cukru
- 6 lžic vlašských ořechů
- 2 lžíce polohrubé mouky
Krémová náplň:
- 4 žloutky
- 200 g moučkového cukru
- 250 g změklého másla
- 6 lžic kávy
Rumový sirup (volitelně):
- 4 lžice cukru
- 250 ml vody
- trocha rumu nebo rumové esence
Postup:
Příprava kakaového korpusu:
- Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte tuhý sníh z bílků.
- V jiné misce smíchejte žloutky s cukrem, polohrubou moukou, kakaovým práškem a kypřícím práškem, vytvořte hladké těsto a postupně přidávejte vyšlehaný sníh.
- Rozprostřete těsto na plech s pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 25 minut. Nechte korpus vychladnout.
Příprava ořechového korpusu:
- Vyšlehejte vaječné bílky do tuhé pěny, přidejte cukr, jemně mleté vlašské ořechy a prosejte polohrubou mouku.
- Rozprostřete těsto na další plech s pečicím papírem a pečte také při 180 °C asi 25 minut. Nechte korpus vychladnout.
Příprava krémové náplně s kávovou příchutí:
- Vyšlehejte žloutky s cukrem, umístěte směs do vodní lázně a vařte za stálého míchání, dokud nezhoustne.
- Přilijte uvařenou kávu, směs vmíchejte do vaječného krému, nechte vychladnout a následně přimíchejte změklé máslo.
Sestavení a servírování:
- Kakaový korpus rozřízněte na dvě poloviny, pokapejte rumovým sirupem a potřete částí kávového krému.
- Přiklopte ořechovým korpusem a navrch rozetřete zbylý krém. Vrchní část nechte kakaový korpus.
- Podle chuti můžete ozdobit čokoládovou polevou nebo ponechat vychladnout v lednici. Přejeme dobrou chuť!
Reklama