Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte tuhý sníh z bílků.
V jiné misce smíchejte žloutky s cukrem, polohrubou moukou, kakaovým práškem a kypřícím práškem, vytvořte hladké těsto a postupně přidávejte vyšlehaný sníh.
Rozprostřete těsto na plech s pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 25 minut. Nechte korpus vychladnout.
Příprava ořechového korpusu:
Vyšlehejte vaječné bílky do tuhé pěny, přidejte cukr, jemně mleté vlašské ořechy a prosejte polohrubou mouku.
Rozprostřete těsto na další plech s pečicím papírem a pečte také při 180 °C asi 25 minut. Nechte korpus vychladnout.
Příprava krémové náplně s kávovou příchutí:
Vyšlehejte žloutky s cukrem, umístěte směs do vodní lázně a vařte za stálého míchání, dokud nezhoustne.
Přilijte uvařenou kávu, směs vmíchejte do vaječného krému, nechte vychladnout a následně přimíchejte změklé máslo.
Sestavení a servírování:
Kakaový korpus rozřízněte na dvě poloviny, pokapejte rumovým sirupem a potřete částí kávového krému.
Přiklopte ořechovým korpusem a navrch rozetřete zbylý krém. Vrchní část nechte kakaový korpus.
Podle chuti můžete ozdobit čokoládovou polevou nebo ponechat vychladnout v lednici. Přejeme dobrou chuť!