Ingredience:
Kuřecí maso:
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna), nakrájeného na tenké plátky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- Sůl a pepř podle chuti
Zeleninová náplň:
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na malé kousky
- 1/2 okurky, nakrájené na kolečka
- 1/4 červené cibule, nakrájené na tenké proužky
- 1 hrst nasekaného ledového salátu nebo jiného oblíbeného listového salátu
(můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi – není nutno se držet ingrediencí)
Dresing:
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- Sůl a pepř podle chuti
Kupované tortily (velikost podle preference)
Postup:
- Příprava kuřecího masa:
- Na pánvi si rozehřejte olej.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte mletý kmín, papriku, sůl a pepř. Míchejte, dokud není maso propečené a koření se dobře spojí.
- Příprava zeleninové náplně:
- Nakrájejte všechnu zeleninu podle uvedených instrukcí.
- Příprava dresingu:
- Ve sklenici smíchejte řecký jogurt, majonézu, dijonskou hořčici a med. Ochutnejte solí a pepřem.
- Skládání tortil:
- Na každou kupovanou tortilu nanesete porci kuřecího masa, přidáte zeleninu a pokapete dresingem.
- Složte tortilu do podoby wrapu.
- Podávání:
- Hotové tortily podávejte ihned.
Tímto způsobem můžete rychle a snadno připravit lahodné kuřecí tortilly i s kupovanými tortillami. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama