Když jsem doma dětem připravila pudinkové falešné tiramisu, nemohly se ho nabažit. O tento skvělý recept se dnes s Vámi podělím!

Tiramisu je lahodný dezert, který zná snad každý a jeho jedinečná chuť pohltí chuťové pohárky lidí po celém světě. Receptů na tento skvělý zákusek je mnoho a všechny se něčím trošku liší. Dnes Vám však přinášíme recept na tiramisu, který je obohacen o chuť rozinek a ořechů. Zajímavá kombinace je zárukou famózní dobroty, která zmizí dříve, než se nadějete. Nabídněte svým hostům při nejbližší příležitosti tento vláčný dezert, který se výborně hodí do teplého počasí.

Reklama

Výhodou tohoto receptu je, že se v něm nenacházejí vajíčka, proto se nemusíte bát jeho konzumace, zejména pak v teplejším počasí. Toto tiramisu si připravíte velmi rychle a po jeho vychladnutí ho můžete ihned konzumovat. Žádné pečení a postávání u horké trouby, žádné složité postupy ani množství drahých ingrediencí. Tento dezert je hotovým pokladem pro milovníky sladkostí.

Co budete potřebovat?

  • přibližně 200 g dětských piškotů
  • 1,2 litru mléka
  • 3 balíčky vanilkového pudinku
  • 10 polévkových lžic cukru
  • 200 g nasekaných vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce cukru (na smíchání s ořechy)
  • 50 g rozinek
  • 1 polévkovou lžíci kakaa
  • 150 ml mléka (na změkčení piškotů)

Jak na to?

Nejprve si připravíme formu, ve které budeme dělat tiramisu. Na její dno naskládáme polovinu přichystaných piškotů tak, abychom zakryli celou plochu. Ve sklenici si následně rozmícháme kakao ve 150 ml mléka, které můžeme mírně zahřát. Kakaovým mlékem pak pomocí lžíce pokapeme piškoty.

Následně si smícháme drcené, nebo jemně mleté ​​vlašské ořechy se dvěma polévkovými lžícemi cukru. Polovinou ořechové směsi následně posypeme piškoty. Potom vezmeme polovinu rozinek a rovnoměrně s nimi posypeme vrstvu piškotů s ořechy.

Reklama

Vanilkový pudink uvaříme v mléce, do kterého přidáme cukr. Když je pudink hotový, polovinu z něj vylijeme na piškoty ve formě a pěkně uhladíme. Potom vezmeme zbylé piškoty a znovu je rovnoměrně naskládáme na vrstvu vanilkového pudingu. Pokapeme je zbytkem kakaového mléka a posypeme mletými ořechy a rozinkami. Na to pak vylijeme všechen pudink, který nám zůstal a úhledně ho zarovnáme. Vrch posypeme kakaem a takto připravený dezert vložíme do chladničky.

Na chlazení postačí 4 až 5 hodin, ale ideální je nechat dezert v chladničce celou noc. Potom tiramisu nakrájíme na kousky a můžeme podávat.

Ideální dezert zejména v horkém letním počasí. Výborně zchladí a navíc není moc přeslazený.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Reklama