Tento recept na klobásu je mezi námi oblíbeným, nejen kvůli své jednoduchosti, ale i proto, že nevyžaduje zdlouhavou přípravu. Lehké těsto dodává tomuto jednoduchému, avšak lahodnému jídlu neodolatelnou chuť. Když přemýšlíme nad tím, co si dát k večeři, tato varianta vždy padne vhod.
Reklama
Ingredience:
- 600 g mouky
- 15 g droždí
- 300 ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 100 g rozpuštěného margarínu
Postup:
- V misce smíchejte mouku, droždí, vlažné mléko, cukr, sůl a rozpuštěné margarín.
- Vypracujte těsto, nechte ho kynout a zdvojnásobit svůj objem.
- Rozdělte těsto na 10 kuliček, poté je vyválejte do velikosti větší než párky v rohlíku a zplošte.
- Nechte kynout po dobu 40 minut. Poté těsto nakrájejte nožem a každý kousek potřete malým množstvím majonézy, ochucené trochou česnekového prášku.
- Vložte do každého kousku těsta klobásu a potřete je rozšlehaným vejcem.
- Posypejte směsí uzeného a hladkého sýra a pokapejte kečupem.
- Pečte při teplotě 200 stupňů po dobu 25 minut v troubě nastavené na horní-spodní ohřev.
Videorecept:
zdroj: ketkes.com
Reklama