Když mám chvilku času, udělám dětem tuto oblíbenou večeři. Párky v těstíčku za pár minut

Tento recept na klobásu je mezi námi oblíbeným, nejen kvůli své jednoduchosti, ale i proto, že nevyžaduje zdlouhavou přípravu. Lehké těsto dodává tomuto jednoduchému, avšak lahodnému jídlu neodolatelnou chuť. Když přemýšlíme nad tím, co si dát k večeři, tato varianta vždy padne vhod.

Ingredience:

  • 600 g mouky
  • 15 g droždí
  • 300 ml vlažného mléka
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 100 g rozpuštěného margarínu

Postup:

Čtěte také: Skvělé bramboráky z cukety si naprosto zamilujete

  1. V misce smíchejte mouku, droždí, vlažné mléko, cukr, sůl a rozpuštěné margarín.
  2. Vypracujte těsto, nechte ho kynout a zdvojnásobit svůj objem.
  3. Rozdělte těsto na 10 kuliček, poté je vyválejte do velikosti větší než párky v rohlíku a zplošte.
  4. Nechte kynout po dobu 40 minut. Poté těsto nakrájejte nožem a každý kousek potřete malým množstvím majonézy, ochucené trochou česnekového prášku.
  5. Vložte do každého kousku těsta klobásu a potřete je rozšlehaným vejcem.
  6. Posypejte směsí uzeného a hladkého sýra a pokapejte kečupem.
  7. Pečte při teplotě 200 stupňů po dobu 25 minut v troubě nastavené na horní-spodní ohřev.

Videorecept:

zdroj: ketkes.com