Když se naučíte tento jednoduchý recept na tortilly, už nikdy po nich nesáhnete v obchodě

[hana-code-insert name=’Nahore‘ /] tortilyyyy

Reklama

Postup

Nejdříve smíchejte mouku a tuk, přidejte špetku soli, zalijte částí vody. Míchat můžete i vidličkou, případně to celé postupně naházet do mixéru, ale nejlepší asi bude klasicky „ručně stručně“. Těsto by mělo mít středně tuhou konzistenci, ne zcela pevnou, ale ne ani měkkou jako chlebové těsto.
Následně rozdělte těsto na 12 částí, které „srolujete“ do klubíčka. Poklademe na talíř, přikryjte nějakou plastovou fólií a nechte odpočívat alespoň půlhodinu. Snadněji se bude válet.

Rozválejte na požadovanou velikost, nejlepší je se orientovat podle velikosti pánve. Nezapomeňte těsto během postupu válení občas pomoučnit aby se nelepilo. Tortily by neměly být ani příliš tenké ani příliš tlusté. A pokud se vám je podaří rovnoměrně vyválet do souměrného kruhu, máte naše uznání. V pořádku jsou i takové zmetky, chutnat budou i tak stejně.

Reklama

Nakonec stačí už jen hodit na suchou pánev a opékejte z každé strany po přibližně 30-45 sekund. Je třeba dávat bacha, aby nepřipálilo. Drobné hnědé „skvrny“ jsou samozřejmě v pořádku.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Zdroj : babskeveci.sk

 

 

Reklama
Pokračování článku na předchozí stránce