Určitě se shodneme na tom, že kapr je jakási klasika, která se na našich stolech objevuje tradičně na Vánoce, ale s chutí si jej dáme i kdykoli během roku. Pokud vás nudí klasický recept v podobě kapra obalovaného v trojobalu, pak určitě vyzkoušejte tuhle netradiční variantu. Jsem si jistá, že vám kapr obalovaný v mandlových lupínkách okamžitě zachutná a budou se vám z něj dělat obrovské boule za ušima!
Milujete kapra? A dopřáváte si tuhle oblíbenou rybu i během roku? Tak to je dobře! Mám pro vás totiž úžasný recept, který rozhodně musíte vyzkoušet! Kapr obalovaný v mandlových lupínkách je zase něco trochu jiného, takže pokud toužíte po změně, není nad čím váhat!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 4 podkovičky kapra
- 100 g mandlových lupínků
- 700 g máslové dýně
- 100 ml mléka
- 2 polévkové lžíce mouky
- 1 polévkovou lžíci másla
- 1 vajíčko
- koření na ryby
- sůl
Jak postupovat při přípravě?
- Začněte tím, že omyjete dýni, nakrájíte ji na čtvrtiny, naskládáte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte do té doby, dokud vám dýně krásně nezměkne.
- Mezitím si připravte podkovičky kapra a to tak, že je omyjete a osušíte.
- V misce smíchejte vajíčko s mlékem a troškou soli.
- V jiné misce smíchejte mandlové lupínky s kořením na ryby a moukou.
- Podkovičky namočte do vajíčka a poté obalte v mandlových lupínkách.
- Plech vyložte pečicím papírem a podkovičky na něho naskládejte.
- Na každou podkovičku dejte kousek másla.
- Vložte kapra do trouby a pečte na 200 °C cca 45 minut. V polovině pečení kapra otočte.
- Mezitím co se vám bude péct kapr v troubě si připravte přílohu. Dýni vydlabejte a dejte do misky, přidejte lžíci másla, ochuťte solí tak, jak máte rádi a pomocí vidličky rozmačkejte na pyré.
Věřím, že si na téhle alternativě kapra určitě pochutnáte a recept si zamilujete stejně jako já!