Klasika zase trochu jinak: kapr obalovaný v mandlových lupínkách. Ochutnáte?

Určitě se shodneme na tom, že kapr je jakási klasika, která se na našich stolech objevuje tradičně na Vánoce, ale s chutí si jej dáme i kdykoli během roku. Pokud vás nudí klasický recept v podobě kapra obalovaného v trojobalu, pak určitě vyzkoušejte tuhle netradiční variantu. Jsem si jistá, že vám kapr obalovaný v mandlových lupínkách okamžitě zachutná a budou se vám z něj dělat obrovské boule za ušima!

Milujete kapra? A dopřáváte si tuhle oblíbenou rybu i během roku? Tak to je dobře! Mám pro vás totiž úžasný recept, který rozhodně musíte vyzkoušet! Kapr obalovaný v mandlových lupínkách je zase něco trochu jiného, takže pokud toužíte po změně, není nad čím váhat!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 4 podkovičky kapra
  • 100 g mandlových lupínků
  • 700 g máslové dýně
  • 100 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 1 polévkovou lžíci másla
  • 1 vajíčko
  • koření na ryby
  • sůl

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že omyjete dýni, nakrájíte ji na čtvrtiny, naskládáte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte do té doby, dokud vám dýně krásně nezměkne.
  2. Mezitím si připravte podkovičky kapra a to tak, že je omyjete a osušíte.
  3. V misce smíchejte vajíčko s mlékem a troškou soli.
  4. V jiné misce smíchejte mandlové lupínky s kořením na ryby a moukou.
  5. Podkovičky namočte do vajíčka a poté obalte v mandlových lupínkách.
  6. Plech vyložte pečicím papírem a podkovičky na něho naskládejte.
  7. Na každou podkovičku dejte kousek másla.
  8. Vložte kapra do trouby a pečte na 200 °C cca 45 minut. V polovině pečení kapra otočte.
  9. Mezitím co se vám bude péct kapr v troubě si připravte přílohu. Dýni vydlabejte a dejte do misky, přidejte lžíci másla, ochuťte solí tak, jak máte rádi a pomocí vidličky rozmačkejte na pyré.

Věřím, že si na téhle alternativě kapra určitě pochutnáte a recept si zamilujete stejně jako já!

Čtěte také: Recept na dokonalou domácí Nutellu, je o mnoho zdravější a díky této přísadě chutná úplně stejně jako ta kupovaná. Navíc ušetříte, příprava stojí pár korun