Tiramisu – italský vrstvený dezert, který zahrnuje mascarpone, kávu (obvykle espresso), vejce, cukr a suché porézní Savoiardi sušenky namočené v alkoholu.
Reklama
Říká se, že jste nebyli v Itálii, pokud jste neochutnali pravou italskou tiramisu. Proto Vám dnes přínášíme recept na její přípravu!
Klasická možnost přípravy vyžaduje spoustu zkušeností, znalostí a poměrně drahých surovin. Tento recept však vychází z více dostupných produktů, které ale na chuti tiramisu neuberou.
Co budete potřebovat?
- 200 g sušenek
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 50 g cukru
- 1 PL kávy
- 1 sklenici krémového likéru
- vanilkový prášek
- kakao, nebo strouhanou čokoládu dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Smíchejte si v mixéru tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilku do hladké konzistence.
- Poté si uvařte šálek silné kávy – přírodní, aromatické a bez cukru. Do kávy poté přidejte sklenici likéru – Baileys, Cointreau, nebo Kahlua.
- Poté namočte sušenky dle Vašeho výběru po dobu 5 sekund ve směsi kávy a alkoholu.
- Poté, střídavě poskládejte vrstvy sušenek a krému na sebe, to Vám vytvoří dezert. Můžete použít průhledné skleničky, pak dezert bude nejen chutný, ale i na pohled krásný.
- Připravený dezert tiramisu vložte do lednice po dobu 3 hodin, nejlépe však přes celou noc. Během této doby dojde k dokonalému propojení chutí.
- Na závěr už jen stačí ozdobit kakaem, či nastrouhanou čokoládou.
Reklama
Dobrou chuť přejeme!
Reklama