Levná hrnková buchta s tvarohem a mramorováním

Reklama

Hrnkové buchty chutnají skvěle a připravíte je během pár minut. Nepotřebujete váhu ani odměrku. Postačí jen obyčejný hrnek, do kterého si běžně děláte kávu nebo čaj. Navíc na výrobu potřebujete jen základní suroviny, ze kterých se stane neobyčejný dezert.

Co budete potřebovat?

Jednu část surovin potřebujete na těsto a druhou část na náplň. Až budete mít připravené ingredience, nezapomeňte na vhodnou zapékací formu nebo plech s vysokými boky. Výsledek bude nejen chutný, ale také krásný a všichni si zaručeně pochutnají. Na těsto si připravte:

  • hladká mouka – 1 hrnek,
  • hrubá mouka – 1 hrnek,
  • cukr – 3/4 hrnku,
  • mléko – 1 hrnek,
  • olej – 3/4 hrnku,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • vejce – 2 ks,
  • kakao – 3 lžíce.
Shutterstock

Na tvarohovou náplň:

  • tvaroh (měkký z vaničky) – 500 gramů,
  • cukr – 3/4 hrnku,
  • mléko – 1 hrnek,
  • vanilkový pudinkový prášek – 1 balíček,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • vejce – 2 ks.

Pracovní postup

Reklama

Ve velké míse smíchejte hladkou a hrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakaový prášek a můžete přidat i trochu citronové kůry. Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte mléko a olej. Mokrou směs vyšlehejte, dokud nezíská hladkou strukturu. Poté smíchejte suchou a mokrou směs dohromady a důkladně promíchejte, abyste získali hladké těsto. Nechte si 4-5 lžic těsta stranou a zbytek nalijte do formy vyložené pečicím papírem.

Shutterstock

Na náplň smíchejte tvaroh, cukr, mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr a vejce. Vše vyšlehejte do hladkého krému. Tvarohovou směs nalijte do pekáče na kakaové těsto a vyrovnejte ho pomocí stěrky. Nyní přidejte na vršek kakaové těsto, které jste si nechali stranou. Pomocí špejle můžete vytvořit mramorovaný design, který bude na buchtě vypadat nádherně. Troubu předehřejte na 170-180 stupňů a pečte po dobu 40 minut, dokud nebude těsto uvnitř hotové. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama